изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:45 EEST
Спипаха полицай със 100 кг наркотик    
Ред и сигурностСтарши полицай от "Магистрална полиция" Пловдив бе задържан с близо 100 килограма субстанция за амфетамини.

От задържаното количество могат да се направят около 16 милиона таблетки, които на българския пазар струват 320 000 долара, а на арабския - около 3,2 милиона долара, изчисли зам.-директорът на ГДБОП Калин Михов, цитиран от БТА.
35-годишният полицай Т.Д. е задържан на бензиностанция "Петрол" до София в понеделник следобед. Дрогата била открита в чували, раница и сак в багажника на тойотата, която карал. Автомобилът обаче не бил негов.
Около час след задържането на Т.Д., в района на софийския хотел "Плиска" бил арестуван и 35-годишният С.С. от Батак. Той е един от лидерите на организирана престъпна група, която се занимава с преработка на амфетамини. С.С. няма криминални прояви и е безработен.
Полицаят взел дрогата от дома му в Батак и тръгнал към София, когато го спрели за проверка. Разследващите предполагат, че наркотикът трябвало да бъде откаран в Турция, където да се направят таблетки амфетамин.
Двамата задържани са с полицейска мярка "задържане" от 24 часа.
Михов допълни, че често се случва служители на МВР да бъдат използвани за транспортиране на наркотици, тъй като се смята, че няма да бъдат спрени за проверка. Това е втори случай за последните няколко години на заловен полицай, пренасял наркотици. Засега няма данни за участие на други служители на МВР в разбития наркоканал.
Задържаният наркотик е с високо качество и е подобен на наркотика, иззет при полицейската акция от лабораторията в Пасарел по-рано тази година, обясни Михов.
От ГДБОП добавиха, че работата по случая продължава до разкриване на всички участници в наркоканала. Предполага се, че софиянец също е замесен в организираната група и е свързан със С.С.

dir.bg

 


Сходни връзки

Спипаха полицай със 100 кг наркотик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди