изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:12 EEST
И Свинаров напуска НДСВ    
Политика    Напускам партията и парламентарната група на НДСВ. Мястото ми е при изключените, заяви зам.-председателят на партията и бивш министър на отбраната Николай Свинаров. Аз не мога да приема начина, по който е постъпила една формация, която се води за либерална. Ние позарязахме дясно-центристките ценности и ако от юни насам зарязваме и либералните, ще ми бъде трудно да остана в такава формация, каза Свинаров.

Той допълни, че няма сам да напусне поста председател на вътрешната комисия, а ще остави възможността да го махнат. Всеки трябва да прецени какво трябва да върши, коментира още Свинаров.

Това е лична преценка на всеки депутат и аз по никакъв начин не искам да влияя на колегите за взимане на такова решение, то е доста сериозно, на мен лично ми коства една безсънна нощ, което може да изглежда емоционално, но понеже е вярно си позволявам да го споделя, каза още Свинаров.

На въпрос накъде отива НДСВ, Свинаров коментира: "Едва ли е подходящо да говоря аз за НДСВ, за бъдещето на НДСВ ще говорят тези които остават в него".

Попитан дали е разочарован от царя, Свинаров заяви: "Не, не бих могъл да формулирам това, темата е много дълга. Аз лично държа много на царя и не мога да правя подобни изводи само от вчерашното заседание на парламентарната група".

Вчера на заседание на ПГ на НДСВ по предложение на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски бяха изключени петима депутати от партията - Атанас Щерев, Пламен Панайотов, Борислав Ралчев, Борислав Великов и Владимир Дончев.

Основните мотиви за изключването им е уронване на престижа и защитаване на тези, които са срещу партийните позиции. Изключването им от партията ще се отрази оздравително на парламентарната група и на цялата партия, смята ръководството.

По-късно Ваня Цветкова съобщи, че също напуска ПГ и не иска да бъде част от агонията, в която е изпаднала партията на Симеон Сакскобургготски. Тя не изключи и други депутати от жълтата парламентарна група да я напуснат.  actualno.com

 


Сходни връзки

И Свинаров напуска НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди