изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:49 EEST
Догодина започва строителството на нов мост между България и Румъния    
Европейски съюзСледващата година ще започне строителството на нов мост между България и Румъния, съобщи пред журналисти в Разград кметът на румънския град Кълъраш Николае Драгу.  Строителството на моста, който ще свързва Кълъраш и Силистра, е предвидено да започне на километър "360" на Дунав, където реката е широка 800 метра.


Проектът е договорен през миналото лято на среща между Николае Драгу и кмета на Силистра, когато са уточнени задълженията на двете страни, както и теренът за строителство. Подготвена е официалната документация за проекта, който е одобрен от правителствата на двете страни. Очаква се издаването на разрешителни за строителство и поставяне на срокове за изпълнението на строителството. То ще се финансира от две частни компании от Португалия и Оман /Обединени арабски емирства/. Стойността на инвестицията е в размер на 160 милиона евро.
   
Днес на специална церемония кметът на Кълъраш и разградският градоначалник Денчо Бояджиев подписаха споразумение за партньорство и сътрудничество между двете общини.

Основната цел на договора е установяване на трайно и устойчиво икономическо и социално развитие. Предмет на споразумението са взаимоотношенията в областта на икономиката, администрацията, културата, образованието и здравеопазването. Двете страни се ангажират да стимулират регионалното развитие, привличането на инвестиции, развитието на бизнеса и предприемачеството. Сред поставените задачи са развитието на връзките в хуманитарната, социалната, научната, спортната и културната сфера, създаването на връзки между туристически организации, както и предпоставки за развитие на публично-частно партньорство. Договорът, който е с продължителност пет години, предвижда и осъществяването на съвместни проекти за стимулиране на социално-икономическото развитие на двете общини.
   
Предварителният протокол за сътрудничество е подписан 22 януари в Кълъраш. С подписването на днешното споразумение бе завършена правната рамка на договора.

http://bgnewsroom.com

 


Сходни връзки

Догодина започва строителството на нов мост между България и Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди