изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:30 EEST
Пълен разпад в НДСВ    
ПолитикаМястото ми е при изключените. Аз не мога да приема начина, по който е постъпила една формация, която се води за либерална.

Това каза пред НТВ депутатът от НДСВ и бивш зам.-председател на партията Николай Свинаров. Думите му са по повод изключването от НДСВ и от ПГ късно снощи на четирима ключови фигури и напускането на още една. През 2005 г. ние позарязахме дясно-центристките ценности и ако от юни насам зарязваме и либералните, ще ми бъде трудно да остана в такава формация, каза Свинаров, цитиран от Фокус. На въпрос “Напускате партията и групата?” Свинаров отговори “Да”.
"Още преди конгреса ни нещата тръгнаха надолу. В НДСВ вече не се прави политика и затова НДСВ не е нито демократична, нито либерална партия. НДСВ не е и отбор, защото започна деленото на “миленки” и “панайотки”, заяви на свой ред депутатът от НДСВ Ваня Цветкова, която още снощи призна, че напуска, споделяйки очакванията си и други да го направят.
Благодарен съм за това, което царят е направил за България и НДСВ, но щом в момента преценява, че с моето изключване ще има консолидиране на НДСВ и на групата, им желая успех, каза изключеният от НДСВ Борислав Великов в кулоарите на парламента. "Мисля, че почтеност и морал в политиката има и извън НДСВ", добави той.
В НДСВ се проведе „лов на вещици, коментира изключеният Борислав Ралчев пред Дарик. Ралчев не смята, че изгонването им от НДСВ ще консолидира партията, а напротив. Той не изключи възможността „при този подход" в ръководството да се стигне и до промени в изпълнителната власт – смени на жълти министри и зам.-министри в правителството. „Категорията „послушник”, която ни беше препоръчвана многократно, не ми подхожда най-малко на години. Как да стана на 70 години „послушко” – толкова години не съм бил, сега да стана изведнъж", коментира Ралчев.
"НДСВ е либерална партия въпреки изключването на някои нейни членове. Няма процеси на разцепление. Има процеси на неготовност на някои наши колеги да работят за тази кауза”, коментира "виновникът" за събитията Милен Велчев, от снощи зам.-председател на НДСВ.
 


Сходни връзки

Пълен разпад в НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди