изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:41 EEST
"ХОБИСКЛУБ" УЧАСТВА ВЪВ ФОРУМ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ    
НовиниПредседателят на "ХобиСклуб" Иван Тодоров и секретарят Христина Стойкова са участвали във форум във Варна на доставчиците на услуги за хора с увреждания в България. Те са били единствените представители на Добрич сред 130 представители от България и чужбина. Срещата е била  организирана от Агенция за социално развитие - ВИЖЪН във Варна, с подкрепата и партньорството на община Варна и Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хората с увреждания /ЕASPD/. Във форума са участвали ръководители на организации-доставчици на услуги за хората с увреждания от България. Те са имали възможност да получат информация и да обменят мнения и опит с експерти от ЕАSPD в лицето на Люк Зелдерло и Соня Стасковяк от Агенция за социално развитие - ВИЖЪН във Варна, с представители на община Варна и МТСП, Агенция за социално подпомагане, Агенция за хората с увреждания, Български център за нестопанско право и водещи доставчици на социални услуги в България.

    В рамките на форума са били представени политики, структури и нормативни документи на ЕС в социалната област, иновативни подходи и практики в социалната политика на Община Варна, актуално състояние и перспективи за развитие на социалните условия в България; бюджетни линии и програми на ЕС; оперативни програми, съфинансирани от Европейския социален фонд в България; европейски организации на и за хора с увреждания; финансиране на НПО - доставчици на услуги за хора с увреждания; създаване на възможности за международно и национално партньорство.
Хората с увреждания не са хора със специални нужди, а със специални възможности. С активността си могат да променят не само собствения си живот, но и живота на околните е становището на екипа на "ХобиСклуб. И пример за това е проектът, по който неправителствената организация работи - "Асистент на повикване".
 


Сходни връзки

"ХОБИСКЛУБ" УЧАСТВА ВЪВ ФОРУМ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди