изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:06 EEST
ДЕТСКИ ЕКО-СПЕКТАКЪЛ    
НовиниОбразователният детски еко-спектакъл "Посланици на ЕКОПАК" ще посети Каварна утре. Клоунът Панко и неговите асистентки ще обучават децата на града как разделно да събират отпадъците от опаковки. Подготвени са много игри, песни, танци, викторини, подаръци и изненади, както за малчуганите, така и за техните родители. Ще има и конкурс за детска рисунка на тема: Разделно събиране на отпадъци от опаковки. Проявата ще се проведе в читалище "Съгласие" от 14.30 ч.

Най-активните участници в забавленията ще получат специални поименни грамоти "Посланик на ЕКОПАК" за град Каварна - за активен принос в кампанията за разделно сметосъбиране. Инициативата е част от мащабната образователна кампания на ЕКОПАК за популяризиране на разделното събиране, насочена към децата и младите родители. От началото на септември детски спектакли бяха организирани в повече от 35 общини в цялата страна.
В Каварна ЕКОПАК е разположила 120 контейнера за разделно сметосъбиране на стойност 31 920 лева. Организацията прилага системата от три цветни контейнера: син - за хартия и картон, жълт - за пластмасови и метални опаковки, и зелен - за стъклен амбалаж. С въвеждането на разделно събиране на отпадъците от опаковки и ефективното използване на контейнерите, се очаква 30% от битовата смет в общините да стигне до рециклиране.
 


Сходни връзки

ДЕТСКИ ЕКО-СПЕКТАКЪЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди