изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:53 EEST
ШЕФЪТ НА ДНСК ТРЯБВА ДА РАЗПОРЕДИ СЪБАРЯНЕ НА НЕЗАКОННИЯ СТРОЕЖ В "ЯЙЛАТА"    
НовиниНа извършителя на незаконния строеж в археологическия резерват "Яйлата" е връчен констативен акт по член 225 на ЗУТ за премахване на незаконно строителство. След изтичане на седемдневният срок за възражение по акта, ще бъде издадена и заповед за премахване на незаконния строеж.
От РДНСК Добрич, на 19.11.2007г., на извършителя на незаконния строеж  е връчен и акт по Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН/ . След изтичане на законовия срок за възражения, по него ще бъде издадено и наказателно постановление за налагане  на глоба на нарушителя, съобщават от ДНСК. От регионалната дирекция в Добрич казаха, че възражение в законовия срок е подадено. То е от името на възложителя Иван Павлов. Той дори е приложил документ, че възлагането е станало без участието и без знанието на брат му Илко. Възражението е по съставения констативен протокол и ще бъде изпратено до директора на ДНСК в София, защото е в неговите правомощия да вземе решение, казаха от РДНСК в Добрич. След това той трябва да издаде заповед  за събарянето на обекта, която вече може да се обжалва по съдебен път, коментираха от контролната институция. 

Припомняме, че при проверка на 8.11.2007 г. служители на РДНСК-Добрич установиха строително-монтажни работи, представляващи строеж на масивна стомано-бетонова конструкция, изпълнявана по монолитен начин, в имот, в землището на с.Камен бряг, общ.Каварна. Имотът попада в границите на археологически резерват "Яйлата" - зона, забранена за строителство. От направените справки в община Каварна и поземлена комисия Каварна е установено, че поземленият имот, в който е реализирано строителството, е собственост на братята Иван Христов Павлов и Илко Христов Павлов от Генерал Тошево.
Строежът е без издадено  разрешение за строеж от главния архитект на община Каварна. Той е отказал да  одобри  проектите и да издаде разрешение за строеж, за изграждане на обект "Рибарска хижа". Към момента строителството е спряно, съобщават от ДНСК.
 


Сходни връзки

ШЕФЪТ НА ДНСК ТРЯБВА ДА РАЗПОРЕДИ СЪБАРЯНЕ НА НЕЗАКОННИЯ СТРОЕЖ В "ЯЙЛАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди