изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:05 EEST
ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЕХНИКА ИЗЛИЗАТ НА ПЪТЯ    
Новини
Около 200 зърнопроизводители от Добричка област и близо 70 трактора и комбайна се очаква да излязат днес на международния път Добрич - Кардам до граничния пункт. Така те ще поставят началото на предупредителните протестни действия срещу безхаберието на управляващите към българското земеделие.

Припомняме, че заради отказа на управляващите да заложат в бюджета за 2008 г. средства за национални доплащания за земеделските производители от днес Добруджанският съюз на зърнопроизводителите организира предупредителни протести. Членовете му заявиха, че ако не бъдат чути и до второ четене на бюджета да бъде включена исканата сума от министър Нихат Кабил в размер на 147 мил. лева  за създаване на ефективно и конкурентноспособно земеделие, ще започнат ефективни протести и ще обявят гражданско неподчинение. Готови са да блокират международни пътища в региона.
В цялата страна зърнопроизводителите организират предупредителни протести заради това, че България е единствената страна, която не предвижда национални доплащания, а това прави невъзможно нашите земеделски производители да бъдат конкурентноспособни спрямо европейските си колеги.
 


Сходни връзки

ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЕХНИКА ИЗЛИЗАТ НА ПЪТЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди