изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:04 EEST
ПАРИТЕ ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА ЩЕ СА ЗА НОВИ ВОДОПРОВОДИ    
Новини
Средствата, които се очаква през следващата година "ВиК" в Добрич да получи от заема със Световната банка, ще се използват за подмяна на водопроводи и за дълготрайни активи, казаха за НДТ от ръководството на водоснабдителното дружество. Най-вероятното сумата ще е над 6 милиона евро. С парите няма да се изграждат нови водопроводи, а само ще се подменят стари на най-проблемите места - както в Добрич, така и в областта, казаха от "ВиК".

Припомняме, че неотдавна зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски и управителите на 6 ВиК-дружества подписаха меморандум за разбирателство за усвояване на средства от заема със Световната банка в общ размер на около 109 млн. евро. Сред тях бе и "ВиК" - Добрич.
Оценяването на водните дружества е на базата на 4 критерия - показател за загуби на вода като процент и обем, работен коефициент, който се определя от съотношението между оперативните разходи спрямо приходите, коефициент на събираемост на вземанията и коефициент на покритие на дълга. В момента тече процедура за избор на консултанти по проекта, като всеки консултант ще поеме по 3 водоснабдителни дружества и ще ги подпомага при изготвянето на тръжните документи. Очаква се проектите да стартират в началото на 2008 година.
 


Сходни връзки

ПАРИТЕ ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА ЩЕ СА ЗА НОВИ ВОДОПРОВОДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди