изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:57 EEST
Турция изразява реакция, че не е изобразена на новата монета евро    
Европейски съюзАнкара. Министърът на външните работи на Турция и главен преговарящ с ЕС Али Бабаджан изрази реакция срещу премахването на картата на Турция от изображението на новата монета евро, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

На въпрос на депутата от опозиционната Народнорепубликанска партия /НРП/ Мустафа Йозюрек Али Бабаджан отговори, че Турция не е в положение да може да взема и да влияе върху решения в тази връзка. Бабаджан заяви, че монетата евро, която се използва като обща парична единица в съюза, е приета на срещата на високо равнище на президентите и премиерите на страните от ЕС в 1997 година. След приемането на нови 15 страни членки в съюза през 2004 и 2007 година изображението на монетата е променено и обхваща всички членки на съюза. Новата монета ще влезе в обръщение от 2008 година. На реакцията на Турция за това, че Турция не е изобразена на монетата говорителката на еврокомисаря по икономическите и финансовите въпроси Жоаким Алмуния Амелиа Торес отговори през септември, че основание за това е, че Турция не е страна членка. “Ако тя стане такава, като дойде времето, ще се предприемат необходимите действия”, каза Торес, цитирана от телевизията.
http://focus-news.net
 


Сходни връзки

Турция изразява реакция, че не е изобразена на новата монета евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди