изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:51 EET
ЗАДЪРЖАХА ИЗВЪРШИТЕЛЯ НА КЪРВАВОТО УБИЙСТВО В КРАНЕВО    
Ред и сигурностЗадържан е убиецът на 37-годишния Владимир Любомиров от с. Кранево, съобщи областна дирекция "Полиция" във Варна. Както НДТ писа, миналия петък бяха намерени три части от разчленения труп на Владко в района на първа буна между Златни пясъци и Кранево, на територията на Пето РПУ-Варна. При огледа съдебен лекар е бил категоричен, че смъртта е настъпила насилствено и тялото е разчленено посмъртно.

Обвинението за умишлено убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс е повдигнато на 59-годишния Г. И, също от Кранево.

От варненската полиция съобщават още, че Владимир е  с основно образование. Осъждан е за кражби през 2004 г. и е с множество криминалистически регистрации през периода 2004–2006 г. – всичките за кражби от жилища. Води скитнически начин на живот, не работи.

По иззетите веществени доказателства, улики и следи са назначени множество експертизи. Материалите са докладвани на дежурен прокурор от Варненската окръжна прокуратура. Очаква се въз основа на събраните доказателства днес обвинителят да поиска от съда определяне на постоянна мярка за неотклонение. 

Отлично информирани източници казаха за НДТ, че името на убиеца е Георги Иванов. Той живеел на една улица с жертвата си, твърдят хора от селото. Трупът бил открит близо до мястото, където Георги Иванов има барака. НДТ научи още, че първоначално той бил задържан, но впоследствие пуснат.  Допреди осем години Георги бил концесионер на плаж в Кранево, а Владко работел при него. Имал и заведение в двора на къщата си. То се казвало "Брезите", тъй като там имало такива дървета. От там дошъл и прякорът му - Жоро Брезите. Бизнесът му просъществувал няколко години. След това заведението било затворено.

Според хората в Кранево, убиецът на Владко е 59-годишният Георги Иванов, известен като Жоро Брезата. Името бе потвърдено и от източници от прокуратурата. Преди години Владко и майка му приписали на Жоро 3 декара земя и един етаж от къщата си срещу гледане, тъй като Владко бил невменяем, а майката - тежко болна. Местните твърдят още, че Георги Иванов бил концесионер на плажа в Кранево, а Владко работел за него. Владимир бил зависим от алкохола, казаха още краневци. Постоянно се губел за известен период от време. Майката Наталия е бивша учителка. На около 78 години е, от година-две се придвижва с патерица и бастун.

 

 В момента Георги не работел. Според съседи, през лятото за около два месеца Владко и майка му били във вилата му на брега на морето.

Според други източници на НДТ  Георги Иванов се казвал Георги Илиев Йоргакиев. На телефон на това име позвъня и екип на НДТ. Телефона отвори жена, а след въпроса на НДТ връзката веднага бе прекъсната. От Кранево ни казаха, че Георги започнал да гради преди години хотел, заведение и паркинг по пътя Варна-Добрич, няколко километра преди да започне спускането към Аксаково. След това обектът бил продаден на други хора. Преди това пътуващи се шегуваха, че собственикът на строежа е решил да изпревари легализирането на проституцията в България и да направи публичен дом за пътуващите тирове по трасето Варна-Добрич-границата с Румъния. Всичко това в областта на слуховете.

 

НДТ припомня, че в Добричка област през последните години станаха няколко зверски убийства. По-възрастни припомнят, че в Музея на МВР в София на последния етаж особено голяма територия заемат и други знакови убийства, извършени на територията на бившия Толбухински окръг, сега Добричка област. Става въпрос за убийците Иван Иванов Иванов, Живко Христов Димитров, за баба, направила опит да убие внучето си чрез забождане на игли в тялото му, защото не било кръстено на нейно име...

 

 

Днес изтича 72-часовия срок на задържането му и прокуратурата ще поиска постоянна мярка "задържане под стража". Все още не са ясни мотивите за зверското убийство, потресло Кранево през изминалия уикенд.

 

Всъщност само съдът може да каже кой е истинският убиец на Владимир Любомиров.

 

Екип на НДТ

 

НАМЕРИХА РАЗЧЛЕНЕН ТРУП НА 37-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ КРАНЕВО

 

ВСЕ ОЩЕ ИЗДИРВАТ УБИЕЦА, РАЗФАСОВАЛ КРАНЕВЕЦ

 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА ИЗВЪРШИТЕЛЯ НА КЪРВАВОТО УБИЙСТВО В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди