изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:15 EEST
Бившите жълти създават група ЕЛА    
ПолитикаОчаква се следващата седмица депутатите, които напуснаха НДСВ и тези, които бяха изключени от жълтата партия да обявят създаването на нова парламентарна група.

Днес и Кръстанка Шаклиян обяви решението си да излезе от жълтата група и НДСВ. Така общият брой на напусналите и изключени депутати от НДСВ достигна 12. Според правилника на Народното събрание са необходими поне 10 народни представители за формирането на парламентарна група.
„Европейска либерална алтернатива” (ЕЛА) е един от обсъжданите варианти за име на новата парламентарна група, съобщи Дарик. Предстои обаче да се вземе окончателно решение както за името, така и за това кой ще бъде посочен за председател на новата група. Сред спряганите за този пост са Николай Свинаров, Борислав Ралчев, Лидия Шулева и Пламен Панайотов.
Бившите жълти депутати се събраха за около час в Огледалната зала в парламента. В заседанието влизаха и техни колеги – все още членове на НДСВ, сред които Йордан Костадинов. На срещата са обсъждани основни принципи на евентуална бъдеща парламентарна група. На излизане Борислав Ралчев изрази надежда скоро да бъде обявено създаването на новата група.
Атанас Щерев, който напусна НДСВ и парламентарната група преди да бъде изключен, беше категоричен, че ще има още депутати, напуснали царската партия. "Дори когато човек се жени, той мисли твърде дълго, а вие искате за толкова кратко време да се прегърнем и да направим нова група”, коментира Щерев, запитан кога ще бъде формирана бъдещата група.
 
dir.bg
 


Сходни връзки

Бившите жълти създават група ЕЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди