изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:25 EEST
СРЕДНО ПО ПЕТ НАРУШЕНИЯ НА ПРОВЕРКА КОНСТАТИРА ОИТ    
НовиниОт началото на годината до момента Областна инспекция по труда е извършила 1115 проверки, съобщи директорът й Младен Мартинов. Само през ноември те са били 102. Средната разкриваемост на нарушение при една проверка е 5 нарушения, каза той. Съставени са 290 акта за установяване на административно нарушение и са дадени над 5000 предписания.

 Посочено бе, че броят на предприятията с програми за отстраняване на рискове сред проверените през годината е 75 на сто, при 70 на сто през м.г. Броят на предприятията, обслужвани от служби по трудова медицина, е 87 %, при 85% през м.г. Фирмите с данни за условията на труд са 53%, при 50 % през м.г. По всички показатели резултатите в Добричка област са с 2-4 пункта по-високи в сравнение със средните за страната.
М. Мартинов отчете и резултатите от проверките в рамките на кампанията "Ръчно пренасяне на товари в икономическите дейности: транспорт, хуманитарно здравеопазване и социални дейности". В рамките на тази кампания са проверени седем болници, дом за стари хора, дом за възрастни хора с деменция и дом за деца с ментални увреждания. Поради естеството на работа в този  тип социални заведения, ръчният труд не може да бъде избегнат, заяви Младен Мартинов. Общата констатация обаче е, че няма нарушения и данни за професионални заболявания, заведенията са осигурени с необходимата подемна техника.
 


Сходни връзки

СРЕДНО ПО ПЕТ НАРУШЕНИЯ НА ПРОВЕРКА КОНСТАТИРА ОИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди