изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:48 EEST
7,19 % Е БЕЗРАБОТИЦАТА В ОБЛАСТТА    
НовиниРавнището на безработица през октомври в Добричка област е 7,19 %. Отчита се увеличение с 0,37 пункта спрямо предходния месец, съобщи директорът на "Бюро по труда" в Добрич Васил Сивков.

Въпреки нарастването, нивото на безработица остава най-ниското за последните 15 години. В бюрата по труда в областта в края на октомври са регистрирани 7 576 безработни, което е с 388 повече от септември. В сравнение с октомври 2006 г., безработните са с 1521 по-малко. През месеца работа са започнали 570 безработни от областта. Регистрираните  безработни в областта са с 388 повече от септември. По програми и проекти за заетост ангажирани са били 64 лица, от които 24 по Национална програма "От социални помощи към осигуряване на заетост". По преференциалните мерки за заетост работа са започнали 49 лица. В курсовете за придобиване на професионална квалификация по различни професии са били включени 129 безработни, съобщават от дирекция "Регионална служба по заетостта".
На европейския пазар на труда се  търсят  български шофьори и гмуркачи за работа в рибни ферми в Норвегия. В Дания търсят електротехници на морски съдове, в Полша - шивачи за дамско бельо, а в Латвия - шлосери и заварчици.
 


Сходни връзки

7,19 % Е БЕЗРАБОТИЦАТА В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди