изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:25 EEST
ДИНЧЕР ХАДЖИЕВ ПРИЕ ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ИТАЛИЯ    
ОбществоОбластният управител Динчер Хаджиев прие делегация от провинция Фрозиноне, Италия, водена от Марио Вентура - съветник по земеделие на провинция Фрозиноне, съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

 Делегацията е част от участниците на международния семинар "Перспективи за развитие на селските райони. Сравняване на различни европейски модели", организиран от ТПП-Добрич.
По време на срещата Марио Вентура сподели: "Спечелихме един голям проект заедно с много важни партньори от Гърция и Кипър и това ни даде стимул да направим връзка с други страни от Европейската общност и да споделим своя опит. Благодаря, че ни дадохте възможност да пренесем опита си тук. За нас това сътрудничество е много ценно и ние бихме искали да го разширим".
Динчер Хаджиев призна, че на този етап от изключително важно значение е ролята на регионите. "Това е системата, по която се усвояват средствата от европейските фондове. Доброто сътрудничество между регионите е важно за подготвяне на общи проекти. Това, което споделяте с нас като опит, е много ценно, макар че малко хора го осъзнават на този етап. Надявам се приятелството между нашите региони да нарасне" - каза областният управител.
На срещата гостите представиха накратко своя регион, а от своя страна Д. Хаджиев направи кратка презентация на областта. НДТ

 


Сходни връзки

ДИНЧЕР ХАДЖИЕВ ПРИЕ ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ИТАЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди