изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:03 EET
Български историк ядосал жители на Кавадарци    
Новини Бурни реакции предизвика представянето в град Кавадарци на две книги на българския историк Божидар Димитров, съветник по въпросите на култура на президента на България Георги Първанов, пише днес вестник "Дневник" в материал под заглавие "Съветник на Първанов ядоса кавадарчани".


"Твърдя, че тук преди Средновековието е нямало македонци и предлагам един милион евро, ако някой докаже противното", заявил Димитров на представянето.
Според изданието, присъстващите на събитието открито попитали кой е дал възможност на Димитров да върши пропаганда в Македония. В представената книга "Българската християнска цивилизация и българските манастири" с текст и със снимки били включени доста македонски манастири.

Представянето минало без превод. То било организирано от Дружеството за приятелство "Македония и България" от Кавадарци. "Утрински весник" от своя страна смята, че представянето на книгите на Божидар Димитров било провокация, тъй като Димитров, "където и да се появи, отрича македонската история".

„Ще дам награда от милион на онзи, който ми донесе документ, че тук от 7 до 14 век са живеели македонци. Ако някой донесе такъв документ, това би преобърнало историята и би било важно откритие, но такъв документ няма", заявил според вестника Димитров в Кавадарци.

Вестникът представя Димитров като български историк и политик, в момента съветник по въпросите на култура на президента на България. "Неговите прояви и изявления, свързани с българската история, винаги изобилстват с провокации. Според него, българите и България са "най-старата нация в Европа", заключава "Утрински весник". /БТА

 


Сходни връзки

Български историк ядосал жители на Кавадарци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди