изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:09 EEST
НАД 20 000 ЛЕВА СЪБРА НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ ЛАЙЪНС КЛУБ    
НовиниМного приятели събра в събота вечерта в ресторант "България" Лайънс клуб - Добрич - на традиционния си благотворителен бал. Сред присъстващите бяха председателят на дистрикт  130 - България, Недялко Младенов, областният управител Динчер Хаджиев, председателят на Общинския съвет Румен Иванов и кметът на Добрич Детелина Николова. Арх. Боряна Станчева получи от Лайънс Интернешънъл ключ към вратата на лайънизма - заради приноса си за развитието на Лайънс движението. Златна значка с три рубина бе връчена на Димитър Димитров - за привличане на нови членове в клуба, за проекта за очни прегледи на деца от 3 до 6 години, както и за това, че клубът в Добрич бе първият от България с вноска към Лайънс Интернешънъл. Арх. Станчева и Д. Димитров са били председатели на клуба в Добрич.

Приходи от благотворителния бал бяха набирани чрез продажбата на куверти /около 12 000 лева/, от проведения търг с произведения на изкуството и ценни предмети /4 600 лева/, както и от разиграната томбола и от индивидуални дарения. В търга бяха разиграни две златни монети с лика на Богородица, картина в техника "батик", предоставена от областния управител Динчер Хаджиев. Кметът Детелина Николова пък дари тениска и шапка със знака на Добрич за благотворителната томбола. Тя предостави и 200 лева за стипендия. 
Над 20 000 лева са събраните от благотворителната вечер приходи. Те ще бъдат използвани за втората част от проекта за очни прегледи на децата на възраст от 3 до 6 години в областта. До момента са завършили прегледите в община Каварна. Прегледани там и в другите общини от областта са около 1000 деца. Предстоят прегледи на още около 2000 деца. Набраните средства ще се използват и за стипендии на талантливи деца със зрителни увреждания.
За доброто настроение на гостите се грижи Искрен Пецов, който представи своята "Латино-фиеста".
 


Сходни връзки

НАД 20 000 ЛЕВА СЪБРА НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ ЛАЙЪНС КЛУБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди