изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:07 EEST
СЪЗДАВА СЕ ОБЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ    
НовиниНа 5 декември в залата на Областна администрация в Добрич ще се проведе среща за създаването на Обществен съвет за социално включване на хора с увреждания в рамките на проект "Мрежа за социално включване на хората с увреждания". Той се изпълнява от Сдружение "Здраве за всички" - гр. Плевен и се финансира от Американската агенция за международно развитие чрез Фондация за реформа в местното самоуправление.
Основна цел на съвета е създаването на предпоставки за пълноценно участие на хората с увреждания в икономическите, социалните и политическите процеси, като същевременно се зачита и техният личен избор.

Промяната в разбирането за това, какво е "увреждане", е основана на идеята, че човекът с увреждане е човек, равностоен на всички останали,   който  има право и възможност за пълноценно участие в живота на обществото. Ще се работи за промяна в нагласите на самите хора с увреждания така, че те да станат движеща сила на обществените процеси, да допринасят активно за изграждането на едно отворено гражданско общество. Друга задача на съвета е реализиране на значими местни социални стратегии и програми, стимулиране на партньорството между местната власт и доставчиците на социални услуги, както и на дейността на обществените съвети за социални услуги на територията на общините в областта.
От областна управа информират, че такива съвети вече работят успешно в областите Русе, Пазарджик, Кюстендил, Бургас, Хасково и други. В изградения по проекта обучителен център в град Варна се провеждат обучения за представители на организации на хора с увреждания, а в гр. Добрич за организацията на глухите се провежда специализирано "изнесено" обучение. Участниците получават висококачествено обучение и консултации за стартиране на социално предприемачество.
 


Сходни връзки

СЪЗДАВА СЕ ОБЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди