изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:08 EEST
МОЛЕБЕН ЗА ВРАЗУМЯВАНЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЩЕ ПОРЪЧВАТ ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ    
НовиниДве предложения за осигуряване на нужните 147 милиона лева за национални доплащания са внесени в парламента

Молебен за вразумяване на българските политици планират да поръчат зърнопроизводителите от Добричка област, ако не бъдат чути от управляващите. Инициативата е на добруджанските фермери, съобщи говорителят на Добруджанската асоциация на зърнопроизводителите Татяна Жендова. Те ще я предложат на колегите си от цялата страна чрез Националното сдружение на зърнопроизводителите. Идеята е във всички  храмове в страната да се отслужи такъв молебен.
В петък зърнопроизводителите от Добричка област отново излязоха на предупредителен протест край международния път от Румъния за България на изхода на Добрич. Те отново бяха с трактори и комбайни. По-нататъшните им действия ще зависят от решението на парламента за осигуряване на исканите 147 милиона лева за национални доплащания за зърнопроизводителите. Стана ясно, че в комисията по бюджет на Народното събрание са внесени две предложения от различни депутати за заделяне на средства в бюджета за 2008 г. за национални доплащания. Те са от депутати от парламентарните групи на БНС и НДСВ, както и от ДПС. Предложенията предвиждат бюджетът на МЗП да се увеличи със 146 814 лева. Внесено е и предложение от депутата от Коалиция за България Васил Калинов, но то не удовлетворява зърнопроизводителите. Затова те се надяват народните представители да гласуват при обсъждане на предложенията с разума си, а не по указание. Увериха, че ще предоставят на медиите списъците на всички народни представители с начина на гласуване на въпросното решение и внимателно ще наблюдават какъв ще е вотът на депутатите от Добричка област.
Днес представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите ще имат среща с председателя на парламентарната комисия по бюджет Румен Овчаров.
 


Сходни връзки

МОЛЕБЕН ЗА ВРАЗУМЯВАНЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЩЕ ПОРЪЧВАТ ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди