изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:33 EEST
ПШЕНИЦАТА Е У ТЪРГОВЦИТЕ, ЧАКА ПО-ВИСОКА ЦЕНА    
НовиниНяма сериозно движение на пазара с пшеница, коментираха за НДТ зърнопроизводители от Добричка област. Те посочиха, че в момента на пазара няма активни купувачи на зърно. Още повече, че пшеницата отдавна вече не е у зърнопроизводителите, а у търговците. Фермерите трябваше да я продадат, за да има с какво да засеят, обясниха те. Някои дори продали житото си по 300 лева за тон. Като цяло цената не е скачала над 500 лева за тон.

Такива били и нивата в момента, но сделки нямало. Търговците пък не бързали да реализират закупеното жито и изчаквали по-високи цени.
Investor.bg, който цитира информация на Софийска стокова борса, съобщи, че по последни данни реколтата от хлебна пшеница тази година в света като цяло не е слаба, както се прогнозираше първоначално, така че цената на стоковите борси постепенно спада през последния месец. През последната седмица отново се наблюдава леко повишение поради спирането на износа на пшеница от Аржентина за няколко дни. През изминалата седмица Европейската комисия официално е обявила временното премахване на митата за внос на пшеница от трети страни в Европейския съюз.
Към края на работната седмица цените на пшеницата в САЩ са  били 344 долара/т, във Франция - 350 долара/т, в Германия - 360 долара/т, в Русия -  256 долара/т. От ССБ уточниха, че в страната през последната седмица се сключват индивидуални сделки с хлебно зърно на едро при цена 450-500 лв./т.
 


Сходни връзки

ПШЕНИЦАТА Е У ТЪРГОВЦИТЕ, ЧАКА ПО-ВИСОКА ЦЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди