изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:11 EEST
26-ГОДИШНА С ОЛИГОФРЕНИЯ ИЗГОРЯ ПРИ ПОЖАР В ДОНЧЕВО    
Ред и сигурност26-годишната Милена Василева Михайлова от добричкото село Дончево изгоря при пожар вчера сутринта. Младата жена живеела във фургон с майка си Янка, на 49 години.

Съобщение, че фургонът гори, е получено в 9.53 часа в областна дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" в Добрич, съобщи директорът  - комисар Димчо Симеонов. Когато пристигнали на мястото на произшествието, огнеборците установили, че фургонът е почти напълно изгорял. Те не успели да спасят Милена, защото тя вече била мъртва. Младата жена страдала от психично заболяване, била неподвижна, разказаха хора от селото. По време на инцидента била сама във фургона и заради проблемите си не успяла да излезе, когато пламъците лумнали. Предполага се, че Милена се е задушила, а после изгоряла. Оперативно-следствена група е посетила местопроизшествието. Най-вероятната причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с отоплителен уред, казаха от областна дирекция "ПБЗН". Според запознати, Милена и майка й се отоплявали с пернишка печка на твърдо гориво - т. нар. циганска любов, откъдето са тръгнали пламъците. Трупът е изпратен за аутопсия в "Съдебна медицина" на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.
Янка и двете й дъщери - Милена и една година по-малката Минка, пристигнали в с. Дончево от Добрич преди 5-6 години, разказаха хора от селото. Те били бездомници - живеели по краварници, стопански дворове, местели се от място на място. Преди време се установили във фургона, собственост на Георги Костов, който имал пилчарник в стопанския двор на Дончево. Жените му помагали от време на време, за да изкарат по някой лев. Хора от селото пък им носели често дрехи, храна. От скоро Минка живеела отделно от майка си и Милена - с мъж на име Паруш, в краварника край Дончево. Направихме опити да получават някакви социални помощи, но нямаха лични карти, каза кметът на селото Паун Енев. Той не изключи вероятността липсата на документи за самоличност да доведе до затруднения при разпознаването на трупа на изгорялата жена.
Милена, Минка и майка им не са били здравно осигурени, научи НДТ. Наложило се е общопрактикуващият лекар в Дончево да оказва вчера медицинска помощ на Янка, която изпаднала в шок, след като научила за смъртта на дъщеря си.
Работили сме с Минка и Милена още като бяха деца, докато живееха в Добрич, казаха за НДТ от Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в областния град. От там допълниха, че двете млади жени страдат от олигофрения. Преди да отиде в Дончево семейството обитавало апартамент в ЖК "Балик". Нямали ток и вода, живеели при изключително лоша хигиена, съседите постоянно се жалвали от тях. Минка имала три извънбрачни деца - момчета на по 2, 4 и 7 години. По-малките са настанени в Дома за медико-социални грижи в Добрич, а 7-годишното - в дома за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи, "Добруджанче", в с. Овчарово. За най-малкото момче Минка подписала декларация, че е съгласна да бъде осиновено. НДТ научи още, че Янка има сестра-близначка, която проси по улиците на Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

26-ГОДИШНА С ОЛИГОФРЕНИЯ ИЗГОРЯ ПРИ ПОЖАР В ДОНЧЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди