изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:09 EEST
С ЛЕНТИЧКИ "ПРОТЕСТ" ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ ПОСРЕЩНАХА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ МИНИСТЪР    
НовиниВчера започна националният аграрен семинар "Селското стопанство и всичко за него"


С лентички "протест" земеделските производители присъстваха на  откриването на 13-ия Национален аграрен семинар "Селското стопанство и всичко за него", организиран от "Добрички панаир" АД с подкрепата на Министерството на земеделието и продоволствието, ДФ "Земеделие" и Националната асоциация на зърнопроизводителите. Земеделският министър Нихат Кабил, който се очакваше да присъства на откриването на форума, в последния момент се оказа, че си е променил програма и пристигна в обедните часове. На пресконференцията, която даде той, се извини, че през последните две години не е успял да дойде на семинарите на "Добрички панаир". Но, оказа се, дори не бе си направил труда да научи нито името на форума и го нарече "Всичко за селското стопанство", нито на организаторите, които кръсти "Добруджанския панаир".
Форумът бе открит, макар и без присъствието на Нихат Кабил. Участниците в него бяха поздравени от областния управител на Добрич Динчер Хаджиев. Той подчерта, че като страна-членка на ЕС България е длъжна да се развива в конкурентна среда, съответно и земеделските ни производители трябва да са конкурентни на световния пазар. Семинарът бе открит от зам.-председателя на парламентарната комисия по земеделие Венцислав Върбанов. Той подчерта, че е важно какви послания ще бъдат отправени от този форум и пожела на представителите на агросектора успешна втора година в Европейския съюз. 
Един от акцентите на семинара бе представянето на Програмата за развитие на селските райони. Бюджетът й за периода 2007-2013 година е 3 241,94 млрд. евро, от които 80 на сто са европари. До средата на декември се очаква одобрението от Европейската комисия. След публикуване на съответните наредби ще започне приемането на проекти, което ще продължи до 31.12.2013 г., а изплащането на сумите ще продължи до 31.12.2015 г. Вчера в рамките на семинара бе проведена и кръгла маса за перспективите, предимствата и недостатъците на българското земеделие на европейския пазар.
 


Сходни връзки

С ЛЕНТИЧКИ "ПРОТЕСТ" ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ ПОСРЕЩНАХА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ МИНИСТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди