изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:01 EEST
НА 11 ДЕКЕМВРИ ГРЕЙВА ЕЛХАТА В ШАБЛА    
НовиниВ община Шабла пристигнаха коледните елхи, които ще красят празниците в детските градини, училищата и обществените сгради.

Определена е и датата на символичното запалване на елхата в Шабла. Това ще стане на 11 декември пред сградата на общинска администрация, веднага след “Фолклорна китка”, която ще бъде поднесена на зрителите от танцов състав “Българка”, танцовия състав при читалище “Слънце” (Крапец) и групата за автентичен фолклор към читалище “Зора”.

Една от интересните инициативи в предколедните дни е организирането на среща “В навечерието на Рождество Христово – отново сред свои”. Срещата ще събере шабленци, които живеят извън общината и са постигнали успехи в различни области. В рамките на проявата ще бъде представена и колекция от картини на шабленеца Николай Донков. Други прояви в празничната програма са многобройните празненства по учебни заведения, като за първи път ОУ “Св. Климент Охридски” в село Дуранкулак ще събере на общ празник своите възпитаници и децата от детските градини в Дуранкулак, Ваклино и Крапец.

Два големи концерта очакват почитателите на българската поп-музика. Сред имената, които ще гостуват на местната сцена на 21 декември, са Благовест Аргиров, Росица Кирилова и Анн-Джи. Празничният новогодишен концерт-спектакъл пък е определен за 28 декември. Специален гост на шоуто ще бъде Орлин Горанов, като преговорите за гостуване и на други имена от нашата естрада продължават и организаторите обещават още изненади.

През тази седмица се слага началото и на едно обичано съревнование, което от години дава възможност на любителите на футбола да покажат желанието си за победа, борбеността си и не на последно място – спортно майсторство. Днес в спортната зала ще бъде открит традиционният коледно-новогодишен футболен турнир. НДТ

 

 


Сходни връзки

НА 11 ДЕКЕМВРИ ГРЕЙВА ЕЛХАТА В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди