изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:27 EEST
С ХОРА И ФОЙЕРВЕРКИ ПОСРЕЩАТ НОВА ГОДИНА В ТЕРВЕЛ    
ОбществоЯсни са проявите в празничния коледен афиш на община Тервел, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева. Първата проява е насочена към деца от начален етап на обучение.

Това ще бъде детско състезателно шоу "Коледни вълшебства". В него сили ще премерят трите паралелки от четвърти клас в СОУ "Йордан Йовков". Техни отбори ще отговарят на въпроси, свързани с Коледа и Нова Година в България и в европейските страни, ще решават забавни задачи - попълване на кръстословица, довършване на куплет от стих и песен, надиграване. За доброто настроение на гостите - деца, учители, родители, ще се грижат актьорът от Добрич Краси Демирев и малки тервелски "звезди" - момичетата от балет "Каприз", вокална формация към читалището в Тервел, група от малки коледарчета. За всички отбори са предвидени колективни награди. Такива ще има и за децата от публиката, които отговорят правилно на поставените към тях въпроси.
Втората проява в празничния афиш е коледен концерт, който ще бъде поднесен от дамска формация "Мистика" от Добрич с ръководител Росица Дурмушлийска. Тервелчани ще чуят характерни изпълнения от репертоара на групата - фолклорни мотиви и такива, представляващи църковно пеене. Третото събитие ще е надпяване на коледарски групи от деца, младежи и мъже от Тервел и с. Кочмар. Проявата няма състезателен характер и е адресирана към любителите на българските традиции и обичаи.
За хората, които ценят сътвореното от детските ръце, е планирана коледна изложба-базар, на която ще могат да бъдат закупени произведения на деца от двете школи по приложно изкуство в града -  към общински детски комплекс "Малкият принц" и към читалище "Димитър Дончев-Доктора". Изложбата ще бъде подредена във фоайето пред залата на община Тервел. Последното, пето събитие, е в празничната Новогодишна нощ. Общината ще посрещне своите гости малко след полунощ с празнична програма, вино, хора и фойерверки.
В момента се работи по градската коледна украса. Нейното завършване ще бъде съпроводено с паленето на светлините на градското коледно дърво пред общината, което и тази година ще бъде направено от деца от Тервел.  НДТ

 


Сходни връзки

С ХОРА И ФОЙЕРВЕРКИ ПОСРЕЩАТ НОВА ГОДИНА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди