изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:08 EET
"Българска нова демокрация"    
Политика"Българска нова демокрация" е името на групата, създадена от бивши жълти депутати. Зам.-председатели на групата са Татяна Калканова и Валентин Милтенов, а Борислав Ралчев ще бъде председател.

Ралчев заяви на пресконференция, че тези, които сформират новата парламентарна група, са напуснали НДСВ, защото не приемат „недемократичните и дори репресивни методи, с които действа жълтата партия в последно време”.
От групата на напусналите НДСВ заявиха, че решенията им ще се взимат с консенсус, гласуването по законопроектите в пленарната зала ще става според техните дясноцентристки принципи. “Ние не сме част от Тройната коалиция, но не можем да гласуваме против решения самоцелно. Ще гласуваме против тези предложения, които спират реформите. Главното е, да не правим компромиси с дясноцентристките си принципи”, поясни Атанас Щерев.
Николай Свинаров пък допълни, че преди да се съюзят с дясното, трябва да го открият и идентифицират.
Днес стана ясно, че депутатът Светослав Спасов е четиринадесетият напуснал НДСВ и парламентарната група на партията.
“Не съм съгласен с методите, които напоследък станаха практика в НДСВ – това е още с манипулациите по време на конгреса на 3 юни, също така, за съжаление, по един недемократичен начин бе променен правилникът на парламентарната група”, обоснова Спасов решението си. Според него така се дало възможност в състава на ПГ на жълтата партия да участват хора, които не са депутати. “Много съм разочарован, защото за мен НДСВ беше кауза от 2001 година, лично познавам лидера на партията още от 1996 година”, подчерта Светослав Спасов.

focus-news.net

 


Сходни връзки

"Българска нова демокрация" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди