изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:30 EEST
Двама загинали при катастрофа с български автобус в Сърбия (ОБЗОР)    
НовиниДвама българи - Емил Тергаков и Найден Найденов, загинаха, а трима са ранени при тежка катастрофа на магистралата Ниш – Белград, станала миналата вечер около 20.15 часа. Сблъскали са се пътнически автобус, пътуващ по линията София – Инсбрук, и цистерна. Ранен е и шофьорът на цистерната.


По информация на сръбските медии малко преди да влезе в столицата Белград автобусът се е блъснал в цистерната. Двамата българи са загинали на място. Те са били шофьори на автобуса, в който пътували общо 14 пътници.

Най-вероятната причина за тежката катастрофа между български автобус и цистерна в Сърбия е високата скорост, с която се е движил автобусът, и неизправната светлинна сигнализация на камиона, пише днес сръбският вестник ”Прес”.
Автобусът е пътувал от София за Виена и е превозвал туристи. Българите са обяснили, че само двайсетина минути преди удара автобусът е имал половинчасова почивка на бензиностанция в Мали Пожаревац. Те са казали, че цистерната изведнъж се е появила пред тях и те не са я видели, тъй като не е имала включена светлинна сигнализация. Единият от загиналите шофьори Емил Тергаков, който в този момент е бил зад волана, дори не е успял да намали скоростта и се е ударил в цистерната. Автобусът е излязъл от пътното платно, а цистерната на “Югопетрол” известно време е продължила да се движи, преди да спре.
Един от пътните полицаи, който е охранявал мястото на инцидента, разказал пред сръбската медия, че от удара цистерната се е спукала и от нея е изтекло гориво. Триста метра е текъл бензин по автомагистралата. “Само една искра да беше паднала на разлялото се гориво и щеше да се стигне до голяма трагедия”, е казал полицаят и е допълнил, че в този случай само може да се гадае колко мъртви е можело да има.

Българският автобус е на фирмата “Карат С”. Управителят Миролюб Столарски предположи също, че най-вероятната причина за катастрофата е неосветена цистерна, която се е движела пред автобуса. Според него не може да се търси вина у шофьора на автобуса, защото 15 минути преди инцидента е имало почивка, което означава, че и двамата шофьори са били отпочинали. “Автобусът е чисто нов и е абсурд да става въпрос за техническа неизправност”, каза още Миролюб Столарски. Той беше категоричен, че трябва да се изчака с експертизата на мястото на катастрофата преди да се правят каквито и да е заключения за причините.

На мястото на инцидента е дошъл съдия следовател. Той е наредил цистерната на “Югопетрол” и автобусът веднага да бъдат откарани за технически преглед, за да се установи изправността на автомобилите и да се прегледа тахографът от българския автобус с цел да се установи с каква скорост се е движил той в момента на катастрофата.

focus-news.net

 


Сходни връзки

Двама загинали при катастрофа с български автобус в Сърбия (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди