изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:04 EET
ДЕЦА УСВОЯВАТ НРАВСТВЕНИТЕ ПРАВИЛА ЧРЕЗ ИГРИ И СТИХЧЕТА    
ОбразованиеВътрешни открити занятия по новоразработена програма на ЦДГ №20 "Радост" се проведоха вчера, съобщи за НДТ директорът Валентина Господинова.

 Тя обясни, че програмата е за възпитаване на нравствена култура у децата от предучилищна възраст. Разработена е от учителките в детската градина, идеята е в бъдеще да се наложи като програма успоредно с държавните. Тя съдържа нравствени правила за различните възрастови групи. Вчера са представени три правила. В първа "а" група Румяна Паскалева представи пред своите колеги правилото "Пази вещите и играчките си". В първа "б" група пък колежката й Виша Минчева направи демонстрация по "Говори тихо, но ясно". Третото представяне бе в четвърта "б" група. В нея Красенка Михова направи демонстрация на правилото "Винаги използвай учтивите форми на общуване". По време на откритите занятия учителките използваха всички форми на общуване, методи и средства, които се използват в детската градина, обясни Валентина Господинова. Тя допълни, че като са се базирали на използването на художествени текстове, децата са представили гатанки, пословици, поговорки, стихчета, песнички, дори етюди и драматизация, а също и игри за логическо мислене и ситуативни игри. По този начин учителките обясняваха правилата и от децата се изискваше да ги преиграят в ситуация, каза директорът на ЦДГ "Радост".
Днес откритите вътрешни занятия в детската градина ще продължат. Във втора група ще бъде демонстрирано правилото "Уважавай по-възрастните от теб" от учителката Лидия Василева, в трета група - "Бъди толерантен, приемай хората такива, каквито са" от Радка Колева и в четвърта "а" група - "Грижи се за своята външност" от Аглая Иванова.
По програмата в детската градина се работи от м. г., сподели Валентина Господинова. Тя съдържа общо около 60 правила, които са в четири групи. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЦА УСВОЯВАТ НРАВСТВЕНИТЕ ПРАВИЛА ЧРЕЗ ИГРИ И СТИХЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди