изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:09 EET
Горя ”Aйсберг” в Банско с 80 студенти    
НовиниГолям пожар обхвана 5-етажния хотел "Айсберг" в Банско. Всички гости на хотела са евакуирани.

Огънят пламна в 10.30 часа, но няколко часа по-късно е загасен, предаде БГНЕС. Унищожени са 500 кв. метра покривна конструкция и са спасени други 500 кв. м. покрив. В гасенето са участвали 4 противопожарни автомобила с 20 пожарникари от Банско и Разлог.
По последни данни пожарът е възникнал от комина на парното отопление. Най-вероятната причина е, че е имало неотворени клапи. Това опровергава версията, съобщена по-рано, че пожарът е предизвикан от студентска компания.
За студентския празник в хотела са пристигнали 80 студенти от София. Една част от тях са от Нов български университет, а другa от Стопанския факултет на Софийския университет. По време на пожара едните са закусвали, а другите са спели по стаите. Хотелът е пуснат в експлоатация през 2004 г. Намира се на десния бряг на река Глазне в новата част на Банско на 200 метра под хотел "Роял тауърс".
В курортния град, където от вчера има и много студенти, пристигнали тук за 8 декември, са предприети засилени противопажарни мерки, предаде БТА, като се позова на областната противопожарна служба. Дежурни нейни представители обхождат хотелите и заведенията в Банско и околностите, където младите хора ще празнуват.  dir.bg
 


Сходни връзки

Горя ”Aйсберг” в Банско с 80 студенти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди