изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:46 EEST
Задържаха български моряци, участвали в канал за трафик на кокаин    
По светаПетима български моряци с 53 килограма кокаин са задържани за участие в трансграничен канал за трафик на дрога. Това съобщиха от Националната служба за сигурност.


103 килограма е общото количество открит кокаин засега. Работата по международната акция не е приключила. Български морски флот и наши фирми не са участвали в канала. Кокаинът е пренасян с български кораби, но наети от чужди фирми.

Този канал за кокаин се е движел от Латинска Америка към Европа и Близкия Изток. Не се знае в колко европейски държави е пласиран кокаинът. Миналата събота, на пристанище Нотархайм в Германия пристига единият български кораб.

Същият ден в кораба "Петимата от РМС”, който се е движел от Латинска Америка към Бразилия, за да разтовари стока, на бразилското пристанище Паранагуа са задържани още двама български моряци. В тях са открити 11 килограма кокаин. Историята продължава на 6 декември.

Така, дотук в Европа са задържани двама българи с 20 килограма кокаин, а в Бразилия са трима с 33 килограма. Колко от тях са мулета в канала, от НСС не уточниха. Нито един не е докаран в България. Не стана ясно и в колко европейски държави се е продавал кокаинът. И защо Националната служба за сигурност участва в такива акции.  btv.bg

 


Сходни връзки

Задържаха български моряци, участвали в канал за трафик на кокаин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди