изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:43 EEST
Просто и ясно: Чака ни ново клане на Балканите    
По светаМнозина проспаха това как стигнахме на ръба на нова война на Балканите, пише в коментарен материал шотландският “Дейли рекърд”, на който се позова "Фокус".

Косово е част от Сърбия. Това е правен и политически факт. Но иска да се отцепи и изглежда си е осигурило съгласието на Великобритания и САЩ, но не и това на Сърбия, част от територията на която е, или на Русия, която ще наложи вето в ООН на всяко решение за отцепване.
Армията за освобождение на Косово (АОК) контролира терена и даде да се разбере, че скоро ще обяви едностранно независимост. Сърбите не могат да позволят Косово, свещено за тяхната православна традиция от 1000 години, да бъде отделено без бой. Сърбия, с помощта на Русия, е по-силна от АОК, която може да се бие единствено с външна подкрепа. Ето тук идваме ние. През 90-те осигурихме подкрепа от въздуха за сепаратистката АОК, която още през 2000 г. бе обявена от САЩ за терористична организация. Този път, обаче, ще трябва да им осигурим и пехотата.
Какво ще кажете за още една война?
И Сърбия не е единственото място с компактно албанско малцинство. Една четвърт от населението на бившата югославска република Македония е албанско. И те искат независимост. А 50% от гражданите на Босна и Херцеговина са сърби. Ако Косово обяви независимост, същото могат да сторят и босненските сърби. И тогава се връщаме към кървавите балкански войни, коментира печатното издание.
Междувременно днес изтича срокът за постигане на споразумение за бъдещето на Косово. Тройката посредници от САЩ, Русия и ЕС имаха срок до днес да постигнат споразумение между сърбите и косовските албанци. Те предадоха доклада си за преговорите на ООН в петък, като посочиха, че нито една от страните не е отстъпила от позицията си.  dir.bg
 


Сходни връзки

Просто и ясно: Чака ни ново клане на Балканите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди