изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:41 EEST
ОБЩИНА БАЛЧИК АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА    
Новини18 280 275 лв. е актуализираният сборен бюджет на община Балчик, който утвърди общинският съвет на редовното си заседание в петък - 7 декември. Това е повече спрямо заложения за тази година с над 1 млн. и 160 хил. лева.

Актуализацията се наложи заради очакваните по-високи от планираните приходи от местни данъци и такси, необходимостта от финансиране на неотложни разходи, свързани с отоплителния сезон заради увеличените цени на горивата, оптимизиране на капиталовата програма, както и възникналите допълнителни потребности от финансов ресурс за здравните заведения в Балчик. За общинската болница ще се отпусне субсидия от 53 000 лв. - за изграждащото се отделение за анестезия и интензивно лечение, както и още 106 000 лв. за медицински и други дейности. Медицинският център ще получи 16 600 лева за закупуване на специализирана апаратура и климатици за отопление на фоайетата.

С приетата актуализация ще бъдат отпуснати по 150 лева за 52 деца с увреждания и такива, поставени под попечителство и настойничество. С утвърждаването бяха одобрени и средствата за 13-а брутна заплата на бюджетните служители. Бяха гласувани допълнително и 5000 лева за издаване на книгата “Добруджанският пламък на Левски”, с автор Радостин Мирков.

Последното заседание на общинския съвет в Балчик за тази година ще се проведе на 21 декември и ще бъде тържествено, съобщи на редовната сесия председателят на балчишкия парламент Иван Петков. Тогава ще се разгледа заплащането на общинските съветници. Предвижда се да бъде около 25 лева за участие в заседание или комисия, като максималната сума за съветник ще представлява половината от средната месечна заплата за страната. Това тепърва ще се обсъжда, но се очаква средствата да бъдат по-малко отпреди, стана още ясно на сесията.

Местните депутати утвърдиха още 4450 лева финансови помощи за 23-ма души, които са били отпускани по време на предизборната кампания от изпълняващия длъжността кмет.

От 1 декември за професионален трудов стаж на кмета на общината и кметовете по села ще се зачита общият стаж, като допълнителното трудово възнаграждение ще е в размер на 1% за всяка година прослужено време, одобриха още съветниците. Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ОБЩИНА БАЛЧИК АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди