изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:01 EET
КЛИЕНТИ С ИЗГОРЕЛИ ЕЛУРЕДИ СЕ ЖАЛВАТ    
НовиниЖалби до Районната прокуратура в Добрич, до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и до Федерацията на потребителите са изпратили живеещи в блок 4 на жк "Дружба" в Добрич. 20 семейства пострадаха, след като поради извършена кражба на кабел от трафопост в домовете им бе подаден ток с високо напрежение и изгоряха електроуредите им.

Средно по 4-5 хиляди лева са щетите за всяко едно от засегнатите домакинства, обясниха потърпевшите клиенти на енергийното дружество. Има семейства, които са платили по около 500 лева за ремонт на изгорелите електроуреди. Припомняме, че в резултат на подадения ток с високо напрежение масово изгоряха телевизори, DVD-та, котли за отопление с газ, микровълнови печки, компютри, климатици. От Е.ОН България са им изпратили предупредителни писма, в които ги информират, че няма да покрият щетите, тъй като не става въпрос за техническа повреда или авария, а за умишлено престъпно деяние на трето лице, съобщиха потърпевши. От фирмата дори им обещали да съдействат максимално на разследващите органи и да уведомяват своевременно своите абонати за развитието на случая. Това обаче не помага на домакинствата, които през зимата останаха без отопление и трябваше да плащат стотици левове за ремонт. Семейство от бл. 4 обясни, че са платили 540 лева за ремонт на изгорелите електроуреди, а с тези пари са искали за Коледа да купят компютър на сина си. Нима ние трябва да стоим денонощно по терасите, за да опазваме трафопостовете на енергийното дружество, коментират потърпевшите.  Те недоумяват кой трябва да им плати обезщетение, ако не Е.ОН. Затова сега те търсят правата си чрез другите оторизирани институции.
 


Сходни връзки

КЛИЕНТИ С ИЗГОРЕЛИ ЕЛУРЕДИ СЕ ЖАЛВАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди