изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:59 EEST
УВЕЛИЧЕНИЯТА ЗА УЧИТЕЛИТЕ - ОТ СТАЧНИТЕ ИКОНОМИИ    
НовиниПрез декември учителите ще получат обещаните им от правителството по време на едномесечната стачка увеличения на заплатите с 18 процента считано от 1 ноември.

Те не ги получиха през ноември, тъй като управляващите не сколасаха да напишат наредбата за това. Но след като я написаха пък, нормативно се подиграха със стачкуващите педагози. Оказва се, че според въпросната наредба, увеличението на заплатите с 18 процента за ноември и декември ще се изплати от икономиите в бюджета за образование. Те пък са направени именно от рязаните заради стачката заплати на протестиращите през септември и октомври.
Ресорният по финансовите въпроси зам.-кмет на Добрич Иван Колев каза, че за община Добрич разчетите сочат, че направените икономии ще са достатъчни за изплащане на увеличенията. Очаква се въпросното увеличение да се изплати с декемврийските заплати. Което пък, заедно с допълнителното финансово стимулиране за учителите, ще доведе до набъбване на дохода, а от там и на дължимия данък, който, най-вероятно ще доведе до това, че учителите ще вземат дори по-малко отколкото досега.
 


Сходни връзки

УВЕЛИЧЕНИЯТА ЗА УЧИТЕЛИТЕ - ОТ СТАЧНИТЕ ИКОНОМИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди