изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:08 EEST
ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ В АЛЕКСАНДРИЯ СА НА СУХ РЕЖИМ    
НовиниВече повече от две седмици живеещите в разположените във високата част на село Александрия къщи са без вода. В селото има само една чешма с течаща вода, но тя е негодна за пиене. Възрастните хора, каквато е преобладаващата част от населението, обаче изпитват сериозни  затруднения, за да слязат да си напълнят вода. Пенсиите им са достатъчно ниски, за да могат да си позволят постоянно да купуват минерална вода - за пиене, готвене, за битови нужди, а и за животните на село пак е нужна вода, обясняват потърпевши. И разказват, че от другите села вече ги вземат на подбив и ги питат "Вие от Александрия ли сте или просто така си миришете". "В 21 век се къпем с легените, колкото е възможно. Не може нито душ да се пусне, нито пералня.  Явно искат да изгонят от селото и последните млади семейства, които все пак го обичат и искат да живеят там" - коментира една от младите жителки на селото.

Когато преди седмица от селото  ни потърсиха по проблема с липсата на вода в чешмите им - тогава от около седмица, НДТ се свърза с "ВиК" в Крушари. От там ни обясниха, че е имало тежка авария на водопроводната мрежа. Мястото било каменисто, затова било трудно да се локализира аварията и да се отстрани. Но ни увериха, че аварията вече е отстранена и в селото вода трябва да има. Вчера обаче осъдените от "ВиК" на безводие жители на селото пак ни потърсиха, за да кажат, че вода продължава да нямат. От чешмите им се спуска съвсем тънка струйка вода, която не може нито да изкъпе някого, нито да го изпере. Доста трябва да се чака, за да се изтече колкото за чаша вода.  Потърпевшите имат опасения, че не се подава вода с достатъчно налягане към техните чешми. И посочиха, че водопроводът за съседни села като Огняново и Габер преминава през Александрия. Те считат, че ако има проблем, то би следвало в тези села също да няма вода. Но там има. Проблемът е само за двайсетината къщи във високата част на Александрия.
НДТ потърси и управителя на "ВиК" ЕООД Добрич инж. Величко Василев. Той обясни, че е запознат с проблема. Имало нова авария, но не можела да се локализира. Водата изтичала, но не на повърхността. Правим максималното да открием откъде се получава теч и да се отстрани аварията, увери инж. Василев. И добави, че се прави максималното за отстраняване на проблема. За да продължи работата по локализиране на аварията, обаче трябва да спре дъждът. Обеща, че след това ще се направи необходимото за максимално бързо отстраняване на аварията и възстановяване на водоподаването в селото.
Още повече, че в Александрия, както обясниха потърпевшите, няма длъжници към "ВиК". Дори и безработни семейства с много деца успявали да покрият задълженията си към водното дружество.
 


Сходни връзки

ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ В АЛЕКСАНДРИЯ СА НА СУХ РЕЖИМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди