изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:28 EEST
ДЕЦА ОТ ПУ "Д-Р ПЕТЪР БЕРОН" УСВОЯВАТ ПОЛЕЗНИ УМЕНИЯ    
НовиниНационален център за професионално обучение в системата на БТПП, клон Добрич, работи съвместно с ученици от Помощно училище "Д-р П. Берон" по проект "Полезни за себе си и другите". Той е финансиран от община Добрич, в рамките на програмата за подкрепа на граждански инициативи в полза на местната общност. Основните цели по проекта са  да се повишат възможностите за социална реализация и уменията на децата с увреждане от помощното училище, да се интегрират в социалния живот на града, да се повиши самоувереността и самочувствието им, че и те могат, да се мотивира желание за изява и участие в социалния живот.

 Проектът цели още да се придобият  знания и опит  за механизмите на пазарната икономика, чрез участие в цикъл обучение, приложение на знания и умения в практическо изработване на изделие и неговата пазарна реализация, както и създаване на механизми за надомна работа на завършилите.
Проектът е адресиран към ученици от помощно училище "Петър Берон", част от които са включени в професионална паралелка по "Шивачество".
Учениците са посетили шивашките фирми, партньори по проекта "АВЕ" и "МИР", с цел изграждане на по-добра представа за професия "Шивач", за възможностите за трудова реализация на придобилите професионални умения ученици на училище "Петър Берон".
Децата вече са изработили 600 книгоразделители за първокласници от града, които лично ще им подарят преди празниците. Те прекрасно са се справили и с другата си задача - да изработят хартиени и коктейлни знаменца с флага на Добрич и националния трикольор. Продължават разговорите с търговци и потребители - с цел реализацията им. Предстои на 11 декември да се проведе и тематично занятие за символите на града, което ще бъде съпътствано с посещение на общината.
 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ ПУ "Д-Р ПЕТЪР БЕРОН" УСВОЯВАТ ПОЛЕЗНИ УМЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди