изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:52 EEST
ИЗДИГАТ ПОДПОРНА СТЕНА ЗА УКРЕПВАНЕ НА СВЛАЧИЩЕ    
НовиниПодпорна стена към строителен обект е изградена за укрепването на улица “Д-р Вичев” до храм “Св. Георги” в Балчик. Това е направено в резултат на предписанията на комисия от специалисти, извършила оглед на 7 декември със заповед на кмета на общината Николай Ангелов.

Тогава е постъпил сигнал за пропадане на улицата от семейство Златеви, живущи в непосредствена близост до строежа.

Стената на изкопа се е срутила основно заради проливните дъждове, които са достигнали миналата седмица 50-60 литра на квадратен метър за денонощие, съобщи зам.-кметът по строителството Илиян Станоев. Според предварителната проверка строителните книжа на обекта отговарят на законовите изисквания. Направени са инженерно-геоложки проучвания, които показват, че строежът е извън зона със строителна забрана, наложена поради свлачищни процеси. Според плана сградата ще бъде с височина 10 метра от кота нула, като е предвиден и подземен етаж заради денивелацията на терена.

По думите на собственика на строежа инж. Александър Цанков  свличането на земната маса е повлияно и от отпадните води на сем. Златеви, които според него не се стичат в шахтата, а около нея.

Зам.-кметът по строителството информира още, че ще бъдат издадени предписания пропадналата част от улицата да бъде възстановена.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ИЗДИГАТ ПОДПОРНА СТЕНА ЗА УКРЕПВАНЕ НА СВЛАЧИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди