изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:57 EET
ПРОБАЦИЯ ЗА СМЪРТ ПРИ КАТАСТРОФА    
НовиниЕдна година поправителен труд получи 49-годишният варненец Георги Жечев. Окръжните магистрати в Добрич го признаха за виновен, че е причинил смърт при катастрофа на 47-годишен мъж.

От възнаграждението на подсъдимия ще се удържат 20 процента в полза на държавата през следващите 12 месеца. Той получи още две пробационни мерки - регистрация по настоящия адрес и периодични срещи с пробационен служител" за срок от две години.

Съдът отне на Жечев и правото да управлява МПС за две години и половина.

Шофьорът, който причинил катастрофата, e карал с 85 км. в час и не е имал необходимата категория за управление на товарен автомобил. Той е карал камиона във връзка с дейността на фирмата, която притежава. В досието на Жечев пише, че на него веднъж вече му е било наложено административно наказание заради  шофиране с алкохол над 1,2 промила.

Той беше подведен под наказателна отговорност, затова че на 23 декември м.г. в община Балчик на главен път Е87 при катастрофа е причинил смъртта на Диян Статев, който бил служител в охранителна фирма. Жечев пътувал с товарен автомобил "Ивеко 65.12 Турбо Зета" от Варна за Каварна, а загиналият се движел с "Шкода Октавия" от Каварна до Балчик. До катастрофата се стигнало, след като подсъдимият напуснал пътното платно и навлязъл в насрещното движение. След това двете превозни средства се сблъскали, а в резултат на това загинал Статев.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съдвъв Варна в петнадесетдневен срок. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОБАЦИЯ ЗА СМЪРТ ПРИ КАТАСТРОФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди