изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:28 EET
“ДОГОДИНА ЩЕ СЕ ЦЕЛЯ В ЕВРОПЕЙСКАТА ТИТЛА”    
Спорт

Това заяви в интервю за НДТ боксьорката Стойка Петрова, която стигна до първото място в кат. до 50 кг на първенството на ЕС във Франция



- Здравей, Стойке! Честито ти първо място на турнира на ЕС по бокс за жени във Франция. Как стигна до отличието?

- Лесни мачове на такива международни турнири няма, но шампионатът не бе на нивото на европейското първенство, което наскоро се проведе в Дания. Сега във Франция липсваха отборите на Русия и Украйна, тъй като техните страни не са в Евросъюза, но незнайно защо в надпреварата се боксираха състезателките на Турция. Аз лично направих всичко възможно, за да стигна до първото място в своята категория. На четвъртфиналите отстраних представителка на домакините, на полуфиналите победих германка, а на финала се наложих над румънка. За първото място получих златен пояс.

- Стимулира ли те шестото ти място от еврошампионата тази година?

- Да, изключително много. На европейското първенство в Дания имах възможности да се окича с медал, но останах шеста. Това ме амбицира на ринга в Лил да дам всичко, на което съм способна.

- Можеше ли отборът ни във Франция да се представи по-добре?

- Определено мога да кажа, че бяхме ощетени. Според мен на първо място трябваше да завърши и моята съгражданка от Добрич Светлана Каменова, която на полуфиналите загуби с 9:8 точки от туркиня. Една от другите ни две състезателки в националния също можеше да стигне до отличията, но накрая останахме с едно първо и едно трето място.

- Как твоите родители реагираха на успеха ти и къде той се нарежда в твоята кариера? 

- Родителите ми ме поздравиха и заявиха, че първо от вас са получавали информацията за нашите резултати. Успехът ми е много ценен и е на водещо място заедно с третата ми позиция от международен турнир в Турция.

- Какво ти предстои сега?

- Почивка за Коледните и Новогодишни празници. Чакам да ми потвърдят участието в турнир в Украйна в края на февруари.

- Какво ти предстои през 2008 година?

- България ще бъде домакин на Европейско първенство. Те тренирам здраво, за да мога да стигна не само до медалите, но и до титлата. Това ще бъде моята основна цел. Вече натрупах голям опит и се надявам да се възползвам от това пред родна публика. За жените в бокса обаче тази година бе много важна, защото доказахме на федерацията, че имаме потенциал и че могат да разчитат на нас за големи турнири. За съжаление обаче трябват финанси, а на този етап средства трудно се намират от големи фирми.

 

   

 


Сходни връзки

“ДОГОДИНА ЩЕ СЕ ЦЕЛЯ В ЕВРОПЕЙСКАТА ТИТЛА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди