изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:35 EEST
15-и депутат напусна парламентарната група на НДСВ    
Парламент

Йордан Костадинов стана 15-ият депутат, който напусна НДСВ. Той ще се присъедини към новосформираната парламентарна група „Българска нова демокрация“, която се състои от депутати, напуснали „жълтата“ партия. Така НДСВ остана с 37 от общо 153 депутати от управляващата коалиция в 240-членния парламент.



Депутатът Йордан Костадинов стана 15-ият, който напуска парламентарната група на НДСВ. Костадинов потвърди пред Дарик радио, че тази сутрин е подал официално заявление за излизане от „жълтата“ парламентарна група.

"Първият и най-значителен мотив, за да напусна НДСВ е, че след 1 януари 2007 г. партията няма място в тройната коалиция. Другите ми мотиви са, че трябва да има по-голяма категоричност при правенето на политиката", заяви Йордан Костадинов за напускането на царската партия.

„Мисля, че политиката, която води НДСВ в тройната коалиция, е изчерпана и партията трябваше да излезе от това управление”, каза Костадинов. Той заяви още, че НДСВ трябва да проявява по-голяма категоричност във взимането на решения.

Напускането на Костадинов стана, след като 14 бивши „жълти“ депутати създадоха новата парламентарна група „Българска нова демокрация” и изразиха очакване да бъдат последвани от още техни колеги от НДСВ. Прогнозите на напусналите царската партия са до един месец подалите оставки да станат общо 20.

До момента НДСВ са напуснали Борислав Ралчев, Борислав Великов, Владимир Дончев, Пламен Панайотов, Николай Свинаров, Татяна Калканова, Ваня Цветкова, Валентин Милтенов, Бойко Боев, Кръстанка Шаклиян, Илко Димитров, Лидия Шулева, Атанас Щерев, Светослав Спасов и Йордан Костадинов.

Костадинов ще се присъедини към „Българска нова демокрация”. Така депутатите в новата група стават 15, а в ПГ на НДСВ остават 37 депутати. БСП има 82 свои депутати, а ДПС – 34. Това прави общо 153 депутати от управляващата коалиция при 240-членен парламент.

Според Костадинов нито НДСВ, нито "Българска нова демокрация" имат кой знае какво политическо бъдеще. Всичко зависело от това какво ще се случи през следващата година - година и половина до парламентарните избори. "Да се работи за създаване на партия изисква огромен ресурс и огромно желание", посочи депутатът.

НДСВ за напускането на Йордан Костадинов

Заместник-председателят на Парламентарната група на НДСВ Весела Драганова заяви за Агенция „Фокус“, че нито групата на НДСВ, нито партията е застрашена по някакъв начин. „Тези, които смятаме, че сме зад каузата на НДСВ и сме го доказвали многократно, стоим твърдо на тази позиция. Продължаваме работата си, защото имаме много важни парламентарни и политически задачи и вървим напред”, посочи Драганова.

Според нея напускането на хора от НДСВ няма да повлияе по никакъв начин на партията и всеки има правото да вземе за себе си решение. „Би било достойно след като хората не застават зад тази платформа, с която са влезли в парламента, да го напуснат, а не да правят каквито и да било свои изяви и изявления, които не отговарят на истината”, каза още Весела Драганова.

„Българска нова демокрация” стана осмата парламентарна група

„Българска нова демокрация” стана факт на 5 декември 2007 г. Председател на групата е Борислав Ралчев, а нейни заместник-председатели са Татяна Калканова и Валентин Милтенов. "Българска нова демокрация" подчерта, че е извън тройната коалиция и няма претенции да участва в това правителство.

Председателят на новата парламентарна група – Борислав Ралчев, заяви на пресконференция, че тези, които сформират новата парламентарна група, са напуснали НДСВ, защото не приемат „недемократичните и дори репресивни методи, с които действа жълтата партия в последно време”. Ралчев беше категоричен, че с подобни методи не може да се провежда либерална политика.

„Ще продължаваме да работим за развитието на страната ни, тъй като членовете на тази парламентарна група вече са доказали, че работят за България”, категоричен бе той, като допълни, че докато са в този парламент, депутати от „Българска нова демокрация” ще изпълняват волята на избирателите.

Борислав Ралчев заяви, че членовете на новосформираната група ще работят за продължаване на реформите, за усъвършенстване на демократичните принципи, както и за това гражданите да живеят в една по-уредена държава.

Какво казват блогърите?

Според Димитър Аврамов НДСВ произведе поредната си серия грозни скандали, които окончателно заличават всякакви митове за царската партия, както за изгонените, така и за оставащите.

Атанас Щерев пише в своя блог, че напуска НДСВ заради личното си убеждение, че партията в следствие на редица грешни решения и стъпки постепенно загуби своя идеен облик, изчерпа се като либерален политически проект и започна да води политика на компромиси в тройната коалиция, които обезличават дясноцентристките предложения на партията.

Според Ивайло Калфин бунтовете в НДСВ са за политическо влияние в партията и извън нея, заради заемане на постове, за измиване на гузна съвест, когато жадно се гледа към новата политическа звезда - ГЕРБ. Не и за политика. Смешни са обясненията “ние сме десни и не можем да правим коалиция с леви”.

Bulgarian Post

 


Сходни връзки

15-и депутат напусна парламентарната група на НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди