изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:10 EEST
ЕИЦ ЩЕ РАБОТЯТ В НОВА СТРУКТУРА    
НовиниВ началото на декември в град Порто, Португалия, е била отбелязана 20-годишнината от създаването на мрежата на Евро-Инфо центровете в Европа. На честването са присъствали ръководителят на ЕИЦ в Добрич Татяна Гичева и главният секретар на ТПП-Добрич Герман Германов. Мрежата на ЕИЦ е започнала да работи през 1987 година с 31 центъра.

Днес тя включва около 240 ЕИЦ в над 50 страни. Центърът в Добрич съществува от 1999 г. У нас бяха създадени осем ЕИЦ. От началото на 2008 година българските евро-инфо центрове се обединяват с други организации, сред които БАН, БСК и др. Така общо 13 организации от България ще се включат в нов консорциум, който ще се присъедини към мрежата "Enterprice Europе Network", финансирана по програма " CIP" на ЕК. Новата организация ще предлага както досегашните услуги на ЕИЦ, така и информация по внедряване и трансфер на нови технологии и ноу-хау. Ще се осигурява информация за европейската политика. Целта е да се подобри търсенето на партньори, както и трансферът на технологии. Приоритетна задача за следващата година ще бъдат малките и средни предприятия. Ще се обръща внимание и на подрастващите - за развитието им в дух на предприемачество.  Според направено проучване, 8 на сто от малките и средни предприятия в Европа имат дейност извън рамките на тяхната територия. Затова целта на консорциума ще бъде в посока подкрепа - малките и средни предприятия да излязат на европейските пазари, каза за НДТ Татяна Гичева. .
Очаква се през следващите седем години близо 2 милиона фирми от цяла Европа да се възползват от услугите на новата мрежа, да се получат поне 500 000 запитвания по различни въпроси, да се организират 30 000 кооперационни борси. Осигуреното финансиране на новата мрежа е в размер на 700 милиона евро. В нея ще членуват 560 организации и ще работят на пълен работен ден 2 500 души.
 


Сходни връзки

ЕИЦ ЩЕ РАБОТЯТ В НОВА СТРУКТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди