изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:58 EEST
ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ДЕЛОТО, Е.он НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДПРИЕМЕ ИЗПЛАЩАНЕ НА ЩЕТИ    
НовиниВъв връзка с информацията, че живеещите в бл. 3 на жк "Дружба 1" сезират оторизираните институции за отказа на електроразпределителното дружество "Е.он" да изплати разходите по извършените ремонти на изгорелите електроуреди, от "Е.ОН" ни съобщават, че: "След постъпилите заявления от потърпевшите при инцидента клиенти, беше извършена проверка и съставен констативен протокол в съответствие с действащите Общи условия на договорите за продажба на електрическа енергия на Е.он България Мрежи АД. При проверката се установиха следните обстоятелства: На 22.11.2007 година в град Добрич, жк "Дружба" 1, вследствие на кражба на "нулев" проводник, който е връзка между трансформаторната машина и главното разпределително табло от уредба ниско напрежение на трафопост "Дружба-3", са възникнали смущения в електрозахранването, които са причина за подаване на по-високо напрежение към клиентите, захранвани от този трафопост. Това по-високо напрежение е причинило повреди на битови електроуреди. За случая са уведомени органите на МВР и е образувано досъдебно производство.

Предвид факта, че в случая не се касае за техническа повреда или авария на електросъоръжения по зависещи от Е.он България Мрежи АД, Регионален център Добрич причини, а за умишлено престъпно деяние на трето лице, до приключване на образуваното наказателно производство с влязъл в сила акт на компетентен орган, компанията не би могла да предприеме действия с цел изплащане равностойността на причинените имуществени вреди."
От "Е.он България" информират още, че компанията ще съдейства максимално на разследващите органи.
 


Сходни връзки

ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ДЕЛОТО, Е.он НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДПРИЕМЕ ИЗПЛАЩАНЕ НА ЩЕТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди