изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:47 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" ДОБРИЧ    
Ред и сигурност През изминалото   денонощие  на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич   са  регистрирани три  престъпления и произшествия.

            1. На 11 декемри 2007 година, около 17.00 часа, в гр. Добрич, при рутинна полицейска проверка, осъществена от служители на Първо РПУ – Добрич, в лек автомобил марка “Опел” е открита суха тревна маса с общо тегло около 10 грама. При последвалият полеви тест, извършен от служителите на реда, тревната маса реагира на канабис.

         Активната работа на полицията по  изясняването на случая продължава. Намиращите се в лекия автомобил четири лица от гр. Добрич и гр. Балчик, на възраст между 17 и 20 години са отведени в Първо РПУ – Добрич.

         По случая е образувано досъдебно производство.

    

2. След проведени  оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РПУ – Добрич и Второ РПУ – Добрич, са установени две лица, съответно Б.Н./21г./ от гр. Варна и С.Х./29г./ жител на община Добричка, обявени   за общодържавно издирване /Б.Н./ и местно издирване /С.Х./.

Двете лица са издирвани от служителите на реда във връзка с досъдебно производство /Б.Н./ и по искане на РСъд – Добрич /С.Х./.

 Установените лица са предадени на съответните институции.

          

 

 

 През  денонощието на територията на област Добрич е възникнало едно  пътно – транспортно  произшествие с материални щети. Няма пострадали лица.   

 

На 11 декември 2007 година, около 23.30 часа, в района на околовръстен път – гр. Добрич, от полицейски автопатрул на Първо РПУ – Добрич, е установен 24 – годишен водач на лек автомобил от гр. Добрич, с инициали А.В., който е управлявал  след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 1.37 промила. От служителите на полицията е установено, че водачът на лекия автомобил не притежава и свидетелство за управление на МПС.

По надлежния ред на лицето е взета кръвна проба. Управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1.2 промила е престъпление по чл. 343 “Б”, ал.1 от НК.

 

 

 Поделенията  на ОД”ПБЗН” – Добрич   са участвали в гасенето на три   пожара възникнали съответно в гр. Добрич /2/ и с. Крушари, обл. Добрич /1/ и една  аварийно – спасителна дейност, състояща се в отстраняване на опасен предмет от висока сграда по ул. “Л. Каравелов” в гр. Добрич.

 

На 11 декември 2007 година, около 22.05 часа в ОД”ПБЗН” – Добрич е получено съобщение за това, че в района на околовръстен път – Добрич, по време на движение е възникнал пожар в тежкотоварен камион ”Рено”, управляван от молдовски гражданин. Пожарът е потушен от два дежурни екипа на Първа РС”ПБЗН” – Добрич. В резултат на пожара са унищожени осем автомобилни гуми и около 50 кв. метра от платнището на полуремаркето. Нанесени са и известни материални  щети и по превозваната стока.

Пожарът е в резултат на възникнала  техническа неизправност в полуремаркето на  автомобила.

 

На 11 декември 2007 година, около 19.20 часа в РС”ПБЗН” – Крушари, е получен сигнал за пожар в частен дом в с. Крушари, обл. Добрич. Пожарът е потушен от дежурен екип на РС”ПБЗН” – Крушари. В резултат на пожара са унищожени около четири квадратни метра от покривната конструкция на сградата. Спасено е жилището.

Пожарът е предизвикан от неправилно използване на отоплителен уред. 

 

 

12 декември 2007 година                                     ОД”Полиция” – гр. Добрич      
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди