изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:57 EEST
ДОНЧЕВСКИ ДЕЦА ТРЕНИРАТ ГОЛФ НА СЕЛО И ВЪВ ВАРНА    
Спорт

Младежкият голф клуб “Виктор” раздаде голф стикове на ученици в Дончево.  Малките голфъри навлизат в състезателно темпо, получават и награди



Младежкият голф клуб “Виктор” предостави оригинални стикове за голф на най-бързо напредващи в играта ученици в с.Дончево. Голф клуб “Виктор” закупи голф стиковете “Дънлоп” от Великобритания. Големината им е съобразена с възрастта на децата. Клубът вече е дарил нееднократно на всички деца от детската градина тренировъчни комплекти за голф.  Сега над 10 ученика от 4 до 8 клас получиха възможност да се обучават с истински стикове и топки. Първите тренировки те направиха в училищния физкултурен салон миналия месец. Най-добре представилите се продължават ежеседмично обучението си във Варна.

Трениращите голф направиха и първите си два мини-турнира в с. Дончево. Те играха в състезание на три дупки с норма пар 3. В първото състезание спечели Росица Бонева от 7 клас. На първа дупка тя успя дори да направи “бърди”, един удар по-малко от нормата на дупката.  Във второто състезание най-добър бе Иван Иванов. Напредващите най-бързо в голфа Христо Христов и Иван Василев получиха подаръци – оригинални шапки от Сейнт Андрюс, Шотландия.

Дончевските ученици тренират ежеседмично голф и във Варна. Те имат занятия на първия по Черноморието голф тренировъчен драйвинг рейндж. Част от тях получиха първите си уроци по голф тук още през лятото. Другите стъпиха за начало на истинско тренировъчно игрище миналия месец. От две седмици бъдещите голф шампиони се подготвят и на новото второ тренировъчно игрище във Варна. Варна голф клуб осигурява безплатен транспорт на трениращите добруджанчета. Занятията се провеждат с професионални голф инструктори от Европа и Азия. Провежданото обучение от голф клуб “Виктор” и Варна голф клуб е безплатно за деца, ученици и студенти.

Учениците от Дончево показват вече стабилни и далечни удари. Христо Христов е само на 12 години, тренира едва от един месец, но праща топката към 100 метра. Иван Василев дори има по-дълги удари от Христо, въпреки че е по-малък от него. Джалил Карани също праща точно и далече топката. Той се очертава като майстор на късата игра. Тази събота момчето от Дончево удиви с 12 точни попадения при пътинг в дупката във Варна даже голф-професионалист от Дания. При момичетата най-стабилен напредък показва Гергана Лазарова.

Дончевските ученици имаха възможност да демонстрират уменията си по голф пред областния управител на Варненска област Петър Кандиларов на първото тренировъчно игрище по Черноморието. До момента местната добричка областна и общинска власт и местният бизнес не са подпомогнали с нищо бъдещите шампиони по голф, които израстват в Добруджа. Младежкият голф клуб „Виктор“ със съдействието на Варна голф клуб дава шанс на селските деца да навлязат бързо, занимателно и успешно в играта. Вече част от занятията са и относно голф стратегията при отиграване на топки към дупки с препятствия – бункери, дървета, вода. Всеки ученик избира самостоятелно на теория вероятния успешен път на своята топка към целта. В последвалите анализи се преценява тактиката на малките голфъри за победна игра и се показва пътя на топката на професионалните шампиони към дупката. И на практика, и на теория дончевските ученици усвояват основите на играта. Най-добрите от тях ще получат шанс догодина да се включат в голф турнирите за аматьори в България. А местната власт и бизнес могат да съдействат повече ученици по-бързо да стигнат до състезателно ниво.

 

Румен Николаев

 


Сходни връзки

ДОНЧЕВСКИ ДЕЦА ТРЕНИРАТ ГОЛФ НА СЕЛО И ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди