изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:13 EEST
ОПАСНА СГРАДА В БАЛЧИК    
НовиниЕдна от секциите на блока на Тузлата в Балчик и подпорната стена зад него са опасни. Това заяви вчера в Белия град директорът на Гражданска защита в Добрич Живко Гочев на среща по повод националната кампания "Азбука на оцеляването".

Трябва да се сложат предупредителни табели "Премини на отсрещния тротоар". Живеещите там са предупредени за опасността, поставен е частичен навес. Преди време комисия беше набелязала мерки за събаряне на два от етажите, но поради жалба на собственик до съда, укрепителните дейности са били преустановени.
В рамките на срещата вчера на ръководителите на дирекции в администрацията бяха дадени разяснения относно влезлия в сила Закон за защита при бедствия. Според изискванията му всяка община трябва да създаде общински съвет за сигурност при управление на кризи, както и да бъде изготвен план за защита при бедствия, който ще бъдат част от областния и националния. В него всяка община трябва набележи критичната инфраструктура - пътни артерии, електропроводи, водопроводи. Плановете ще се одобряват от общинските съвети.
Община Балчик е една от най-застрашените, каза още Живко Гочев, визирайки позатихналите за момента свлачищни процеси и морския бряг. Според нормативната уредба кметът може да издаде възложителен акт на фирми, които разполагат със специализирана техника, да извършат неотложни аварийни работи. Според закона всяка община е задължена да има фонд, който да финансира такива дейности.
Информацията за настъпили бедствия вече се изпраща до  междуведомствена комисия, за която има и действащ правилник, стана още ясно на срещата.
Директорът на Гражданска защита съобщи още, че от 1 януари 2008 година Добричка област ще има спасителен отряд с висококачествена техника за действия при различни кризисни ситуации.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ОПАСНА СГРАДА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди