изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:20 EEST
"ДАРОВАНИЯ" ПРЕДСТАВЯТ ТАЛАНТИТЕ НА ДОБРИЧ    
КултураТрадиционното издание "Дарования", което представя талантите на Добрич, вече излезе от печат. Издатели са община Добрич и Ротари клуб.

Редактор-съставител е Драгни Драгнев, предпечатната подготовка е дело на в. "Нова добруджанска трибуна", а печатът - на "Ателие 89"-Варна. "Дарования" представя добричлии - малки и големи, прославили града ни през 2007 г. с участието си в различни международни и национални прояви и състезания. Публикувана е информация за певци, музиканти, спортисти, ученици от добричките училища - заели призови места на различни олимпиади, конкурси, фестивали, заслужили педагози. Специално място е отделено за носителите на тазгодишните награди на община Добрич в областта на духовната култура. "Дарования" може да бъде закупена от общината или от Ротари клуб Добрич.
Общината и Ротари клуб ни канят и на три коледни благотворителни концерта и на изложба. Първият концерт е на 17 декември от 18 часа в залата на младежки дом "Захари Стоянов". В него ще се представят поп-рок изпълнители, мажоретки - които са лауреати на национални и международни конкурси и фестивали, както и балетни формации и танцови двойки, носители на престижни награди от шампионати, държавни първенства и международни турнири. Вторият концерт "Дарования" е на 19 декември от 18 часа в залата на младежкия дом. В него ще участват ансамблите "Добруджа" и "Добротица" и детските им формации, ансамбъл "Сборенка" и Народен хор при СОУ "Св. Климент Охридски", възпитаници на вокално студио "Веселина" при Центъра за работа с децата, театрална студия "Зорница" при читалище "Йордан Йовков", солисти, певци и инструменталисти - лауреати на национални и международни конкурси и фестивали. На 19 декември в зала "Добрич" е третият концерт. В него своя талант ще представят детски хор "Маестро Захари Медникаров", смесен хор "Добруджански звуци", младежки смесен хор "Клименто" при СОУ "Св. Климент Охридски", Детска филхармония при читалище "Йордан Йовков" и солисти, лауреати на международни и национални конкурси и фестивали за класическа музика.
Изложбата, която организират общината и Ротари Клуб "Дарования 2007", ще представи постиженията на талантите на Добрич в областта на културата, образованието, научно-техническото творчество и спорта. Тя ще бъде открита в 17.30 часа във фоайетата на зала "Добрич". В нея ще бъдат показани творби на малчугани от ЦДГ, училища и школите по изобразително изкуство към читалището, ЦРД и младежкия дом. Ще бъдат представени рисунки, картички и сурвакници. Ще бъде подредена и изложба на традиционни за Коледа и Нова година кулинарни изделия. Ще бъдат отчетени резултатите от конкурса "Най-оригинално писмо до Дядо Коледа". НДТ

 


Сходни връзки

"ДАРОВАНИЯ" ПРЕДСТАВЯТ ТАЛАНТИТЕ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди