изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:46 EEST
“Земя на седем цивилизации”    
Култура Нов подход в привличането на обществения интерес към богатствата и тайните на миналото на Балчик ще приложи общината през 2008 година. Това стана ясно на пресконференцията, представяща проекта “Земя на седем цивилизации” - цялостната концепция на общината, която ще бъде реализирана съвместно с фондация “Балчик”. Целта е чрез атрактивни  масови, научни и други форуми и събития градът да се утвърди като естествено културно средище, автентичен и културен център.

 

Като консултант за изготвянето на туристическата стратегия е поканен проф. Крист Инман от Корнелския университет на САЩ. Според него автентичност е ключовата дума, около която трябва да се насочи развитието на района. Той е консултирал развитието на Делтата на Амазонка, Чили, Хърватска.

“Балчик е уникален град и ще приложа всички усилия да се появи на картата на световните дестинации”, заяви кметът Николай Ангелов на пресконференцията.

Първото съвместно мероприятие на община Балчик и едноименната фондация е тази неделя (16 декември) – карнавалът Сатурналии. Това са дни на бога Сатурн в древния Рим, предшествали коледните празници, когато господари и слуги са разменяли ролите си. Поводът е откритият през тази година древен храм на богиня Кибела, за която се предвиждат специални празници през април. На 16 декември се предвижда запалване на коледната елха, шествие, което ще покаже символите на Балчик – Кибела, Кралица Мария, Зевс, Капитан Кущи.

 

Боряна БОЖИДАРОВА

 

СНИМКА

 


Сходни връзки

“Земя на седем цивилизации” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди