изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:02 EEST
Студове сковаха Европа    
ВреметоСтотици автомобили бяха блокирани при минусови температури, след като камион катастрофира на автомагистрала в южната част на Германия, предаде ДПА, цитирана от БНР.

Около 60 души от спасителните служби раздаваха горещ чай и одеяла на шофьорите, попаднали в задръстването на аутобана Мюнхен-Берлин, близо до Байройт, съобщи полицията. Представители на Червения кръст извършиха “специална доставка“ на бебешка храна за дете, което заедно с родителите си попаднало в автомобилния капан. Полицията трябвало да разчисти пътя за линейка с лекарски екип на път за операция по трансплантация на орган.
Заради мразовете френските власти обявиха тревога втора степен по тристепенна скала в 39 от 96 департамента, съобщи ИТАР-ТАСС. Тревога втора степен се обявява при отрицателни температури през деня и понижение до минус 5 - минус 10 градуса по Целзий нощем. В департамента Ил е Вилен, Западна Франция, където температурите паднаха под минус 10 градуса, е обявена тревога трета степен. Властите призовават населението да оказва помощ на бездомните, а в редица градове са предвидени повече места за хората без подслон в приютите.
Корсика и 8 департамента в Югоизточна Франция се готвят за поройни дъждове, силни снеговалежи и поледици. Снеговалежите ще бъдат придружени от силни ветрове, които отчасти ще засегнат и френската Ривиера.
Студена вълна обхвана и южните части на Италия, предаде ИТАР-ТАСС. В областите Емилия-Романя, Марке и Абруцо снежната покривка е до 30 сантиметра. Заради снеговете някои пътища са затворени. Непроходими са дори шосета на остров Сицилия. Температурите паднаха до минус 10 градуса. Необичайното застудяване за италианския юг взе за заложници 450 пътници във влак, пътуващ от Лече, в южната част на Италия, до Рим. Заради заледяването на железопътната линия влакът престоя близо 8 часа на релсите и не стигна до столицата. Част от пътниците бяха принудени да прекарат нощта във влака, чиято система за отопление се изключи. Едва в неделя сутринта пътниците от злополучния влак стигнаха в Рим, но с друг влак и с 12 часово закъснение.
23-годишен мъж изчезна в Северна Гърция, която също бе превзета от студена вълна и снегове, съобщи полицията в Солун, цитирана от Франс прес. Обилен сняг вали в тази част на Гърция от петък вечерта и температурите паднаха до минус 5 градуса. Затруднено е движението в областите Козани, Кавала и Флорина. Според прогнозите от тази вечер в Северна и Западна Гърция се очаква нова студена вълна, а температурите ще паднат до 6 градуса под нулата. dir.bg
 


Сходни връзки

Студове сковаха Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди