изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:00 EEST
ЩЕ САНКЦИОНИРАТ ЗА БОКЛУК ИЗВЪН КОНТЕЙНЕРИТЕ    
НовиниОбщина Добрич апелира към всички граждани да сгъват или разкъсват по ръбовете кашоните или картонените кутии, преди да ги изхвърлят в контейнерите за разделно събиране. Целта е да не се допуска струпване на картонените отпадъци около контейнерите.

 От кметството призовават всички фирми и търговски обекти да изхвърлят картонените опаковки от своята дейност в контейнерите за разделно събиране в сгънат и подреден вид. Фирмите и търговските обекти, които генерират големи количества картонени опаковки, биха могли да сключат договори с организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки или фирми, закупуващи такива отпадъци. Това ще премахне предпоставките за бързо запълване на контейнерите, предназначени за домакинствата.
От кметството предупреждават, че изхвърлянето на отпадъци извън контейнерите и създаването на микросметища, ще бъде санкционирано съгласно действащите нормативни уредби.
 


Сходни връзки

ЩЕ САНКЦИОНИРАТ ЗА БОКЛУК ИЗВЪН КОНТЕЙНЕРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди