изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:00 EEST
КМЕТЪТ НА КРУШАРИ ПРЕДСТАВИ ЕКИПА СИ    
НовиниОпознавателна среща с журналистите организира в петък кметът на община Крушари Добри Стефанов. На нея той представи екипа, с който ще работи през мандата. Присъства и председателят на Общинския съвет Илхан Мюстеджеб.
В срещата участва и директорът на дирекция "Регионално развитие и хуманитарни дейности" Димитрина Желева, която ще има и функциите да бъде гласът на община Крушари и да работи с медиите.


Зам.-кмет в ресор "Образование и регионално развитие" ще бъде Иван Иванов. Досега той е бил помощник-директор на СОУ в Крушари, няма политическа обвързаност. Поканен е като професионалист, каза кметът. Другият му заместник ще бъде Бихра Реза Мехмед. Тя е била ресорен по образование и регионално развитие зам.-кмет в предишния екип. Сега на нея се възлагат ресорите "Икономическо развитие и строителство", тъй като образованието и трудовият й стаж са в икономическата сфера.  Тя е от ДПС.

Стана ясно, че за периода 2006/2007 г. община Крушари е участвала с проекти за реконструкция и рехабилитация на инфраструктурни обекти на стойност 10 милиона лева, но са одобрени едва 100 000 лева за ремонт на централната улица в с. Абрит. Тя трябва да бъде завършена до юли следващата година.
Стана ясно още, че един от проектите, по които общината сега работи, е за изграждане на Домашен социален патронаж. Очаква се строително-монтажните му работи да завършат до месец-два. Предвижда се първоначално да бъдат обхванати около 50 възрастни жители на Крушари и съседни села, а след това по-пълноценно да се използва базата, като се увеличи и обхватът. Заедно с Дома за деца  и младежи с  умствена изостаналост, Дома за стари хора, изграждането на домашния социален патронаж и финализирането на  оперативна програма "Човешки ресурси" се очаква община Крушари да стане една от предлагащите най-широк спектър от социални услуги в областта.

Общината е кандидатствала по програма "Човешки ресурса" с проект за  домашни  помощници  и социални  асистенти , обединени под общо наименование "Изграждане на център за социални услуги в общността". Ще бъдат наети лица, които да полагат грижи за 20 самотно живеещи  възрастни хора и за 10 лица с увреждания.
Очаква се подписването на споразумение за Дневен център за деца с увреждания по програма ФАР. Очаква се ежедневно той да бъде посещаван от 20-ина деца, както с увреждания, така и здрави, за да се създадат по-добри условия за интеграция.

 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА КРУШАРИ ПРЕДСТАВИ ЕКИПА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди