изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:14 EEST
Депутатите си увеличиха заплатите    
ПарламентОт следващата година депутатите ще получават с 5% повече пари за работа в постоянните комисии към Народното събрание.

Това означава, че те се разписват срещу 1500 лева на месец, а от следващата година те ще получават още по 60-80 лева за работа в комисиите. Всеки депутат обикновено е член на 2 от общо 24-те комисии към парламента.
В момента месечната заплата на един депутат е равна на 3 заплати на заетите в обществения сектор за предходните 3 месеца по данни на НСИ.
Депутатите приеха, че за участие в подкомисии, временни комисии и работни групи, техните заплати също ще се увеличават пропорционално на времето за работа и в рамките на не по-голямо увеличение от 5%. Досега народните избраници, които се трудят допълнително в работните групи и във временните комисии, работеха безплатно.
За да не бъдат стимулирани обаче да протакат работата си в тези комисии, Четин Казак от ДПС предложи в момента на удължаването на срока на временната комисия парламентът да решава дали членовете й да продължават да получават пари. Предложението бе прието с голямо мнозинство, предаде БГНЕС. С промените в правилника депутатите записаха, че ще получават повече пари и за научна степен освен за трудов стаж. Не беше прието предложението на парламентарната правна комисия на депутатите да се плаща и за работа с класифицирана информация. Ако депутат отсъства от заседание на комисия без да има основание за това, то няма да получава средствата, които са предвидени за участие в заседанието на комисията.
Парламентът реши, че месечното възнаграждение на председетеля на Народното събрание ще бъде 55% по-високо от основната депутатска заплата, заместник-председателите ще получават с 45% по-високи заплати, а шефовете на парламентарни групи и парламентарни комисии – с 25% повече. Депутатите-членове на постоянни парламентарни комисии ще взимат 15% повече, а парламентарните секретари – с 10%.  dir.bg
 


Сходни връзки

Депутатите си увеличиха заплатите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди